Exposició 'Pixar. 25 anys d'animació', fins al 30 d'agost en el Museu de les Ciències

14/07/2015

L’exposició es completa amb cicle de pel·lícules en l’Hemisfèrric, visites guiades i tallers
Exposició 'Pixar. 25 anys d'animació', fins al 30 d'agost en el Museu de les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull des de juny  l'exposició 'Pixar. 25 anys d'animació', una mostra, organitzada conjuntament amb l'Obra Social “la Caixa” en col·laboració amb Pixar Animation Studios, que repassa les principals fites tècniques i artístics d'esta companyia pionera en l'animació per ordinador. La història de Pixar Animation Studios és decisiva per a entendre l'evolució de l'animació per ordinador, una de les formes artístiques més populars en l'actualitat. Amb un recorregut des dels seus primers curtmetratges en la dècada dels huitanta, la mostra oferix a més la possibilitat d'aprofundir en el procés de producció dels seus principals llargmetratges a partir de dibuixos, colorscripts, maquetes, vídeos i instal·lacions.

"Pixar. 25 anys d'animació" presenta un recorregut pels principals llargmetratges que ha produït Pixar des de Toy Story (1995), primer creat en la seua totalitat per mitjà d'efectes d'animació digitals. L'exposició inclou esbossos i dibuixos que mostren com es creen les escenes, que revelen la imaginació i el talent dels seus creadors i posen en relleu la importància del treball en equip i la col·laboració entre artistes de distints àmbits.

Com a complement a la mostra, s'ha organitzat un ampli programa d'activitats paral·leles per a tots els públics: un cicle de pel·lícules en l'Hemisfèric amb el millor de la filmografia de Pixar, visites guiades o un taller educatiu per a tota la família, entre altres.

L'exposició va poder veure's per primera vegada en el Museum of Modern Art (MoMA) de Nova York en 2005, i des de llavors ha viatjat per sales d'exposicions de tot el món, entre altres al Regne Unit, Japó, Austràlia, Mèxic, Xina, Itàlia, Alemanya, Holanda i França. A Espanya arriba a València després de la seua exhibició en els centres CaixaForum Madrid, Saragossa i Barcelona.