Pingüins, flamencs, pelicans ... descobrix les aus de l'Oceanogràfic

05/10/2012

Este cap de setmana, 6 i 7 d'octubre, se celebra el Dia Mundial de les Aus
Pingüins, flamencs, pelicans ... descobrix les aus de l'Oceanogràfic Flamencs xilens, pelicans, espàtula rosada, martinets i fins a tres espècies de pingüins, entre elles, el Pingüí Reial, la segona més gran del planeta, és possible observar en l'Oceanogràfic, que acull fins a 30 tipus d'aus, a més de peixos, invertebrats i mamífers marins.

Durant este cap de setmana, l'Oceanogràfic se suma a la celebració del Dia Mundial de les Aus informant els visitants d'estes jornades en les visites guiades i xarrades bioeducatives d'Aiguamolls. Este espai recrea dos dels aiguamolls litorals més coneguts del planeta com són el manglar americà i la marjal mediterrània. Ací els visitants coneixen aus com la garseta comuna, el sivert, l'espàtula rosada, i la ibis escarlata, mentres construïxen nius i refugis.

I des dels jardins exteriors de l'Oceanogràfic, el públic pot observar les illes del gran llac central poblades per la colònia de flamencs xilens. El passat mes d'agost van nàixer quatre pollastres de flamencs xilens, la reproducció del qual és molt important ja que estan dins del Programa Europeu per a Espècies en Perill.

Amb el naixement este estiu dels flamencs xilens, i també de pollastres d'espàtula rosada, són ja 140 les aus que han nascut en el que portem d'any en l'Oceanogràfic, entre les que destaquen un pingüí Humbolt, 4 pingüins ‘Juanito’, diversos exemplars de martinets estriats i sis espècies diferents d'anàtids.

Els pingüins de l'Oceanogràfic


Posseïxen respiració pulmonar i són ovípars. No volen, però evolutivament s'han adaptat a la vida aquàtica. Les seues “ales” i les seues potes palmades els convertixen en grans nadadors: són els pingüins.

En l'Oceanogràfic el públic pot conéixer tres espècies diferents: els pingüins Papua - fàcilment identificables per la seua taca blanca darrere dels ulls-, els pingüins de Humboldt- fidels a les seues parelles durant tota la seua vida- i els pingüins Reials, el segon més gran del món. Conéixer més sobre els pingüins de l'Oceanogràfic.