L’Umbracle proposa un 'Passeig de l’Art' virtual a través dels catàlegs online i recursos multimèdia

03/04/2020

Des de Juan Ripollés en 2010 fins a Arné Quinze en 2020, les exposicions estan disponibles en la pàgina web de la Ciutat de les Arts i les Ciències
L’Umbracle proposa un 'Passeig de l’Art' virtual a través dels catàlegs online i recursos multimèdia

La Ciutat de les Arts i les Ciències proposa recórrer de forma virtual les exposicions escultòriques que ha acollit el 'Passeig de l’Art' de l’Umbracle durant els últims deu anys. Des de la primera mostra de l’artista Juan Ripollés, en 2010, fins a les escultures 'My Secret Garden Valencia' d’Arne Quinze que va finalitzar el passat març, els catàlegs online, vídeos i galeries fotogràfiques permeten un viatge retrospectiu per recordar i recórrer novament des de casa estes exposicions d’escultures de gran format. 

Després de la mostra de Juan Ripollés, entre 2010 i 2011, amb la que es va inaugurar este espai de lliure accés, l’Umbracle va acollir en 2012 l’obra de Jean Claude Farhi que va reunir onze peces de ferro en què s’admirava la constant geomètrica. També 'Sweet' de l’artista francesa Laurence Jenkell, composta per un total de vint-i-una escultures de 2,75 metres d’altura.
 
En 2012, Cristóbal Gabarrón invitava a un viatge des de la característica arquitectura nassarita de l’Alhambra fins a les formes audaces de la Ciutat dels Arts i els Ciències amb 'Les Torres de l’Alhambra'. L’obra d’este artista va tornar a l’Umbracle en 2017 amb "Les paraules que es queden en silenci' formada per sis escultures de fibra de vidre policromada i acer. 
 
En 2015, va arribar al 'Passeig de l’Art'  el conjunt d’escultures 'El temps i l’espai' de Jiménez Deredia. “Cos de Dona” de Francisco Simões, va reunir en 2016 una selecció d’obres que representaven diferents figures femenines realitzades en marbre verd, roig, negre i travertí. Nou tòtems de grans dimensions de l’artista Javier d’Ambrosio en 2016 invitaven a recórrer  'ADN Memòria Genètica'.  "Camins Paral·lels"  va ser l’exposició formada per deu escultures de ferro i resina de l’artista Rogério Timoteu en 2017. La mostra "Interval" celebrada en 2018 era una selecció de nou escultures d’acer i formigó que comprenien el treball dels últims 22 anys de Ruud Kuijer.