La Ciutat de les Arts i les Ciències renova la seua oferta este estiu amb l'exposició 'Viral', la pel·lícula 'Flying Monsters 3D' i la projecció 'Tentacles'

15/05/2022

- L'exposició d'escultures d'Igor Mitoraj és l'última aposta per l'art públic en la Ciutat de les Arts i les Ciències - El planetari en directe 'Les Nocturnes d'estiu' torna al juliol amb sessions els dijous i dissabtes a les 20 hores - L'aquari ha preparat experiències nocturnes per a l'estiu i la nova pel·lícula 'Tentacles' en quatre dimensions
La Ciutat de les Arts i les Ciències renova la seua oferta este estiu amb l'exposició 'Viral', la pel·lícula 'Flying Monsters 3D' i la projecció 'Tentacles'

La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix este estiu una gran varietat de propostes per a tots els públics amb novetats en cadascun dels seus edificis: l'exposició 'Viral', que acollirà el Museu de les Ciències a mitjan juny; la nova pel·lícula IMAX 'Flying Monsters' en l'Hemisfèric, a partir de juliol, i la projecció "Tentacles", que estrenarà pròximament l'Oceanogràfic al seu Cinema 4D.

Entre les novetats de la Ciutat de les Arts i les Ciències destaca també l'exposició de lliure accés d'Igor Mitoraj, inaugurada esta primavera i que reunix una sèrie de quinze escultures de grans dimensions realitzades en bronze que se situen en diferents espais dels exteriors del complex.

La nova exposició 'Viral' podrà visitar-se en el Museu de les Ciències este estiu i està prevista la seua inauguració a mitjan juny. Es tracta d'una mostra sobre el poder de la ciència a través de 25 mòduls on s'aborda el fenomen del contagi en biologia, epidemiologia i salut pública, ciència de xarxes, psicologia i ciències socials. Amb informació actualitzada sobre la COVID-19. 'Viral' va ser produïda pel Pavelló del Coneixement de Portugal en col·laboració amb Cité des Sciences et de l'Industrie (París) i Heureka (Hèlsinki)

Pterosaures en l'Hemisfèric

Al juliol arriba a l'Hemisfèric la pel·lícula 'Flying Monsters 3D' sobre les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la terra: els enigmàtics pterosaures. El científic divulgador naturalista Sir David Attenborough intenta respondre als interrogants en esta pel·lícula que unix història, investigació i ciència.

Els pterosaures, amb dimensions que abastaven des de la grandària d'un teuladí fins a la d'un avió, governaven els cels del Juràsic i Cretàcic i inclouen el més gran dels vertebrats coneguts amb capacitat per a volar: el 'Quetzalcoatlus'. L'aparició del vol en esta ordre d'animals està separada de l'evolució en els ocells i les ratapinyades. Els pterosaures no són dinosaures, encara que van conviure amb ells durant desenes de milions d'anys. Tampoc són ocells, hipotèticament van aparéixer uns 75 milions d'anys abans i els avantpassats de tots dos són molt diferents.

També tornen 'Les Nocturnes d'estiu', el planetari narrat en directe que mostra al públic com és el cel en les nits d'estiu. Hi ha sessions tots els dijous i dissabtes, a les 20 hores, des del 2 de juliol al 3 de setembre.

Activitats nocturnes en l'Oceanogràfic

Per part seua, l'Oceanogràfic estrenarà pròximament la nova pel·lícula 'Tentacles' en quatre dimensions, que s'unirà a la cartellera actual de 'Sharks. Un documental de la BBC' i '20.000 llegües de viatge submarí'. A més, el major aquari d'Europa encara l'època estival amb noves experiències i activitats nocturnes que es presentaran en les pròximes setmanes.