La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris en el pont de desembre

02/12/2022

- Tots els dies hi ha sessions d'experiments en directe en el Museu de les Ciències que obri de 10 a 19 hores  -  També hi ha projeccions en l'Hemisfèric d'11 a 20 hores
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris en el pont de desembre

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant la setmana vinent amb motiu dels festius i el pont de desembre. El Museu de les Ciències obri de 10 a 19 hores del dissabte 3 al diumenge 11 de desembre mentre que l'Oceanogràfic estarà obert des de les 10 a les 20 hores del dissabte 3 al dissabte 10 de desembre. A més, a partir del divendres 9 de desembre, la reeixida producció de la Bohème ideada per Davide Livermore i estrenada en Les Arts en 2012 puja una vegada més a l'escenari de la Sala Principal, dirigida des del fossat per James Gaffigan. 

Entre les propostes del  Museu de les Ciències, destaca el Teatre de la Ciència amb dos espectacles diferents com són l'obra teatral ‘Ramona i Cajal. El secret del Museu’ en el Teatre de la Ciència, l'únic musical científic de l'escena nacional, i ‘Alt Voltatge’. A més, el públic visitant pot realitzar visites guiades a les exposicions ‘Mart. La conquesta d'un somni’ i ‘Play. Ciència i Música’. 

També s'hi ha sessions diàries de ‘Ciència a Escena’ com són els tallers ‘Química en acció’ i ‘La ciència invisible’ amb experiments en directe. El taller "Científic per un dia’ es dirigeix a un públic de 4 a 8 anys, amb experiments sobre la matèria i les seues propietats. Una altra de les sessions és ‘SOS Planeta’ dedicada al medi ambient. 
El *Hemisfèric ha programat sessions des de les 11 hores a les 20 hores entre les quals destaquen la pel·lícula '*Flying *Monsters 3D' que narra la història dels *pterosaurios, les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la terra i '*Oceans: *our *blue *planet' que trasllada al públic al món submarí i descobreix la seua extraordinària biodiversitat. 

El circuit Backstage Tour

L'Oceanogràfic també ha ampliat el seu horari perquè els visitants gaudisquen més temps del major aquari d'Europa. En concret, l'aquari de la Ciutat de les Arts i les Ciències romandrà obert des de les deu del matí fins a les huit de la vesprada des del 3 al 10 de desembre.

El circuit Backstage Tour, la visita a l'ARCA de la Mar -l'hospital de recuperació de tortugues marines- i l'experiència La mar a les teues mans es durà a terme en rondes constants de matí i vesprada i en hores que s'indicaran amb precisió en el punt d'informació de l'Edifici d'Accessos i en la pàgina web de l'Oceanogràfic; igual que els horaris de les presentacions de la família de dofins, des de les 11.45 a les 18.30 hores. També hi haurà projeccions continuades de les pel·lícules en 4D de “20.000 llegües de viatge submarí”, “Sharks”, “L'odissea de la tortuga” i “Tentacles”, des de les 12.30 fins a les 18.30 hores.

Oferta cultural en Caixaforum 

L'oferta de la Ciutat de les Arts i les Ciències es completa amb Caixaforum que presenta tres mostres: ‘Faraó. rei d'Egipte’, una col·lecció de peces procedents del British Museum; ‘Horitzons i límit. Visions del paisatge’, que reunix obres de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació ‘la Caixa’ i ‘El Núvol’, una proposta per a conéixer el potencial per a l'educació de les tecnologies associades a la Intel·ligència Artificial. A més hi ha visites, cicles i activitats per a acostar la cultura a tots els públics.

La Bohème, en Les Arts 

El clàssic de Puccini ’La Bohème’ torna per tercera ocasió Les Arts amb Davide Livermore com a director d'escena i James Gaffigan en la direcció musical. El públic valencià podrà gaudir de fins a set representacions, que tindran lloc els dies 9, 11, 15, 19, 21 i 23 de desembre a la Sala Principal de Les Arts.