QUÈ FER AMB XIQUETS EN LA CIUTAT DELS ARTS I ELS CIÈNCIES
20/11/2018

Amb motiu del Dia Universal del Xiquet destaquem algunes de les millors propostes per a aprendre jugant:
Jugar amb els 'Arcs Comunicants'
És possible escoltar una altra persona de forma nítida a una distància de quasi 50 metres gràcies a l’arquitectura d’un edifici? En la Ciutat de les Arts i les Ciències sí és possible: els visitants poden comprovar com funcionen les ones de so a través de l’estructures dels arcs ubicats en els accessos al Museu de les Ciències.
Espai dels Xiquets
En L’Espai dels Xiquets del Museu de les Ciències experimenten amb els sentits, la naturalesa de l’aigua, el món dels animals i construïxen la seua pròpia casa; tot això sense cost addicional a l’entrada general de Museu. Es tracta d’una zona dedicada exclusivament a xiquets d’entre 3 i 8 anys, en la que poden jugar i experimentar acompanyats per monitors especialitzats. Es completa amb el mòdul "Benvinguts a la vida", amb dos nacederas de pollets. Dins de´L’Espai dels Xiquets, hi ha tres àrees per a aprendre i entretindre’s: "Els sentits", "El Bosc" i "Cooperació".
El Formiguer
Esta instal·lació recrea els túnels en què habiten les formigues Atta, o talladores de fulles, una espècie capaç de cultivar la seua pròpia plantació de fongs. Esta recreació s’ha completat amb acuaterrarios on s’observen xicotets peixos i plantes tropicals, des d’on les formigues s’aprovisionen de fulls que utilitzen per a nodrir al fong de què s’alimenten .
La Ciència a Escena
Els tallers de La Ciència a Escena, realitzats per monitors amb formació especialitzada, són una representació d’experimentsper a difondre la ciència d’una manera divertida, sorprenent a grans i xicotets, que participen en estos tallers.
El taller 'Científic per un dia” per a xiquets de 4 a 8 anys
El taller comença amb diverses experiències que realitzen els divulgadors científics, plantejant diferents hipòtesis: substàncies apegaloses, colors que viatgen pel paper, farines movedisses... Els participants experimenten amb la matèria i les seues diferents propietats, per a extraure les seues pròpies conclusions.
Teatre de l’Electricitat
Campanes que sonen sense tocar-les, veles que s’apaguen amb una vareta metàl·lica sense necessitat de bufar, anells ballarines, arcs elèctrics que solquen l’espai, o tubs de neó que s’encenen al tocar els seus extrems, són algunes de les experiències que ens posen literalment els pèls de punta en el Teatre de l’Electricitat. Una dels instruments més cridaners de l’activitat és la Bobina de Tesla, un transformador amb efectes espectaculars, com els rajos que produïx de més d’un metre.
Els nostres dinosaures. Fins al 6 de gener.
Coneix com era la Comunitat Valenciana fa milions d’anys, descobrix criatures impressionants com el Morelladon beltrani, dinosaure originari de la localitat castellonenca i rèpliques de fins a 12 metres de longitud. Estes són algunes de les sorpreses t’esperen en la tercera planta del Museu amb l’exposició 'Els nostres dinosaures', que reunix en un mateix espai les principals troballes trobats en la Comunitat Valenciana.
Un recorregut al llarg de quasi 200 milions d’anys on observar les espècies més impressionants, tant grans com xicotetes, terrestres i aquàtiques, del període Mesozoic, conegut com l’era dels dinosaures. Fòssils, rèpliques i maquetes, així com material audiovisual, oferixen una visió de com era el món fa milions d’anys: des de jaciments d’icnites fins a les notables restes d’iguadóntidos en la comarca dels Ports i altres espècies autòctones com a restes de grans saurópodos i altres dis-nos.
Bosc de Cromosomes
En el Bosc de Cromosomes, 23 parells de cromosomes gegants representen, a gran escala, el genoma de l’espècie humana. Passejant per l’exposició descobrixes quanta aigua forma part del cos, què ens permet escoltar, com aprenem, on va la sang quan ix del cor o què és l’enginy. En més de cent jocs interactius pots comprovar la distància que pots bota, quant temps mantens l’equilibri o la teua potència muscular, entre altres propostes.
Oferta infantil en l’Hemisfèric:
La novetat de tardor ‘Els secrets de la gravetat” pel·lícula d’animació Fulldome sobre el viatge de dos amics a través de l’espai i el temps després dels passos d’Albert Einstein. Per què els objectes sempre cauen a terra? Com estructura la gravetat el sistema solar i l’univers a gran escala? Com interactua la matèria-energia amb l’espai-temps? Estes i moltes altres qüestions troben resposta en esta projecció protagonitzada per Limbradur, un jove aprenent de mag que somia de ser astronauta, i Alby, un xicotet i intel·ligent robot programat per a emmagatzemar i compartir coneixement.
'Robinson Crusoe 3D', pel·lícula realitzada per nWave Pictures i està qualificada com apta per a tots els públics amb el distintiu especialment recomanada per a la infància. 'Caminando entre dinosaures: planeta prehistòric 3D', una immersió en 3D que narra la història de dos dinosaures des que naixen i la seua lluita per sobreviure. Amb esta pel·lícula l’Hemisfèric complementa els continguts dedicats a estos animals i que els visitants poden continuar coneixent en exposició del Museu dels Ciències “Els nostres dinosaures”.
I EN DESEMBRE...
La nova exposició: Erase una vez”
En el Museu de les Ciències 'Érase una vez..' està prevista la seua obertura al públic a mitjan desembre en la primera planta junt amb l’Espai dels Xiquets. 'Això era que' és una captivadora exposició on Pinotxo, Caputxeta Roja, el Llop Feroç o els Quaranta Lladres boten directament dels llibres per a comptar-nos tot sobre la ciència darrere dels contes.
Programació especial de Nadal
La Ciutat de les Arts i les Ciències prepara la seua programació especial de Nadal que començarà el 14 de desembre en el Passeig d’Arcbotants amb tallers, actuacions musicals, teatre de titelles, oferta gastronòmica, mercat d’artesania i unn betlem monumental, entre altres propostes.