MÉS DE 125.600 ESCOLARS HAN VISITAT LA CIUTAT DE LeS ARTS I les CIÈNCIES ESTE CURS

20/06/2017

- Comença la campanya #VisitemEscoles per a traslladar l’oferta educativa de la Ciutat de les Arts  i les Ciències a més de 1.700 centres de la Comunitat Valenciana - Noves exposicions i pel·lícules, planetari infantil i visites guiades dissenyades per al públic escolar
MÉS DE 125.600 ESCOLARS HAN VISITAT LA CIUTAT DE LeS ARTS I les CIÈNCIES ESTE CURS

Més de 125.600 escolars han visitat la Ciutat dels Arts i els Ciències durant el curs 2016/2017, enfront dels 117.000 escolars del curs anterior. En este augment de visites escolars, destaquen els tallers de 'Ciència a Escena' i les activitats del Museu dels Ciències, amb espais com el 'Teatre de l’Electricitat' i les visites guiades en les exposicions, a més dels planetaris 'L’Univers en la teua aula' de l’Hemisfèric.

Este mes ha començat a més la campanya #VisitemEscoles en la que treballadors de diferents departaments de la Ciutat dels Arts i els Ciències visiten centres docents para reunir-se amb els responsables d’eixides extraescolars i donar-los a conéixer la nova oferta educativa.  Amb l’objectiu d’aconseguir als més de 1.700 centres de la Comunitat, la campanya continuarà després de l’estiu per a traslladar al nombre més gran possible de docents totes els recursos educatius que oferix el complex. 

Oferta educativa 2017-2018

Experiments en directe, visites guiades i planetaris... els continguts s’adapten a cada nivell educatiu, d’Infantil a Batxillerat, i la temàtica comprén des d’astronomia, paleontologia o biologia, fins a robòtica i noves tecnologies, entre altres camps científics. 
Les noves exposicions 'TecnoRevolución' i 'Una autopista darrere de l’endoll' , 'Paisatges Turístics Valencians. Valuosos i valorats' i el nou 'Espai dels Xiquets', així com 'Imaginar l’educació. 50 anys amb Frato' entorn d’experiències inspirades en la teoria del psicopedagog Francesco Tonucci, són algunes de les novetats del Museu.

En l’Hemisfèric, destaca el nuevo planetari infantil 'Astromenuts', que ensenyarà als més xicotets curiositats sobre el dia i la nit, els núvols o l’arcoíris. Entre les noves pel·lícules, arriben a la cartellera 'Robinson Crusoe 3D' i 'Viatge a l’Espai', pel·lícula IMAX que mostra les missions més importants desenrotllades gràcies a l’evolució de la tecnologia espacial. 

En l’oferta educactiva destaca a més el Programa Especial d’Educació i Ciència (CIENCIAPEC) que té com a objectiu fer accessible l’oferta educativa al professorat i als seus alumnes. Els centres poden inscriure’s en CIENCIAPEC en www.cac.es/educació y consultar les jornades especials que s’organitzen per a docents (dia del professorat), els cursos realitzats en col·laboració amb el CEFIRE i també tenen accés a un complet material educatiu online (guies, fitxes, jocs etc...) per a preparar la visita a la Ciutat de les Arts i les Ciències i assentar el que aprén després de l’excursió escolar.