Observació astronòmica simultànea

28/11/2009

Observació astronòmica simultànea La Ciutat de les Arts i les Ciències ha participat hui en l'observació astronòmica que es va realitzar de forma simultània de 19:00 a 21:00 hores en quatre punts de la ciutat de València.

Amb esta iniciativa, organitzada junt amb l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA), es pretén acostar esta matèria a tots els ciutadans, en especial a aquells que no tenen un contacte habitual amb este tipus d'activitats.

Coincidint en 2009 amb la celebració de l'Any Internacional de l'Astronomia, l'Umbracle de la Ciutat de les Arts i les Ciències, l'esplanada de Nuevo Centro, el carrer Xàtiva, junt a la Plaça de Bous, i l'Estació Pont de Fusta de València, van ser els quatre llocs en què se situaran els telescopis d'AVA per a dur a terme l'observació en esta ocasió de la Lluna i Júpiter.

Els participants tingueren l'oportunitat d'observar els cràters Copèrnic, Plato i Tycho de la Lluna, així com les bandes de núvols foscos que recorren Júpiter, el planeta més gran del Sistema Solar, més de mil vegades major que la Terra. Al costat d'este planeta serà possible veure també els seus quatre satèl·lits majors: Io, Europa, Ganímedes i Calixt.

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha posat en marxa per sisé any consecutiu el programa d'accés gratuït dedicat a l'astronomia amb conferències, tallers i observacions que es prolongarà fins maig del 2010.