El Museu de les Ciències amplia els continguts de l’exposició ‘Mart. La conquista d’un somni’

23/07/2021

La mostra s’actualitza amb nous suports gràfics amb les últimes missions de Xina, Índia i Emirats Àrabs
El Museu de les Ciències amplia els continguts de l’exposició ‘Mart. La conquista d’un somni’

El Museu de les Ciències amplia des de hui l’exposició ‘Mart. La conquista d’un somni’ amb nous continguts sobre les missions posada en òrbita per les agències espacials de Xina, Índia i Emirats Àrabs junt amb l’última missió de NASA en la zona dedicada a l’exploració robòtica del planeta roig.

Els i les visitants podran conéixer, a més de les missions de la NASA i l’Agència Espacial Europea (ESA), l’exploració marciana realitzada per estos països, com la missió emiratí Emirates Mars, que amb l’arribada de la seua sonda, A l’Amal, s’ha convertit en la quinta nació a arribar a l’òrbita de Mart, o a la missió Tianwen de Xina, que ha sigut el segon país a ‘posar’ un rover a Mart. Tota esta informació i més es presenta en diversos suports gràfics dedicats a cada una de les missions. A més, es podrà conéixer i descobrir els objectius i instruments principals de cada una d’elles, així com altres dades curioses.

L’exposició ‘Mart. La conquista d’un somni’ respon amb mòduls i jocs interactius a les grans preguntes que desperta Mart, les seues característiques i diferències respecte a altres planetes, com ho observem des del punt de vista científic i de la ciència-ficció o la seua influència en l’imaginari col·lectiu.

Inclou peces de gran valor històric com a reproducció dels llibres De revolutionibus orbium coelestium, de Nicolás Copèrnic o Astronomia Nova de Johannes Kepler, facsímils de les il·lustracions d’Henrique Alvim Corrêa  per a 'La Guerra dels Mons' i una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei. Hi ha visites guiades a ‘Mart. La conquista d’un somni’ es realitzen tots els dies a les 11:00; 13:00; 17:00 i 19:00 hores. El preu és també de 2,50 euros i és necessari adquirir a més l’entrada al Museu de les Ciències.