Nova exposició 'Space for Europe. La història espacial d'Europa en imatges'

12/12/2014

La mostra reunix més de 100 fotografies en gran format
Nova exposició 'Space for Europe. La història espacial d'Europa en imatges'

La missió Cassini-Huygens que va arribar a Tità en 2005 convertint-se en l’objecte realitzat per l’home que més lluny s’ha posat sobre un cos celeste o la missió Rosseta en el seu viatge cap al cometa 67-P, passant per la família de coets Ariane o l’emblemàtica missió Mars Express. Són algunes de les fites més importants en la història de l’Agència Espacial Europa (ESA) i que protagonitzen les impactants imatges de la nova exposició ‘Space for Europe. La història espacial d’Europa en imatges’.

La mostra, ubicada en el Passeig de Ciprers, en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències, repassa en més de 100 fotografies els 50 anys de cooperació espacial a Europa. A l’acte d’inauguració han assistit el secretari autonòmic de Turisme i Comerç, Daniel Marco, i els representants de l’ESA, Fernando Doblegues, Head of the Communication Department; Javier Ventura-Travesset, Advisor to ESAC Director, i Emmet Fletcher, ESAC Communication Officer.

Des de les firmes dels convenis de creació, el llançament en 1968 del primer satèl·lit europeu, fins a les fascinants imatges enviades pel telescopi Hubble o els passejos espacials dels astronautes, l’exposició repassa els principals èxits d’Europa en la investigació espacial. Entre ells, destaca el mapa del fons còsmic de microones de Planck, el més precís fins a la data de la primera llum emesa per l’Univers fa 13.800 milions d’anys i la contribució europea a l’Estació Espacial Internacional amb el laboratori Columbus.

Col·laboració amb l’ESA

Esta nova exposició s’emmarca en l’àmbit de cooperació que la Ciutat de les Arts i les Ciències desenrotlla amb l’EIXA a través de la posada en marxa d’exposicions, conferències, projeccions i planetaris, tant en el Museu de les Ciències com en l’Hemisfèric. Entre els últims exemples d’esta col·laboració, destaca l’exposició ‘Gravetat Zero’ en el Museu que es va renovant amb les últimes missions espacials de l’EIXA i el planetari ‘Mil milions de sols entorn de la increïble missió Gaia en el seu esforç per elaborar el mapa més detallat fins a la data de la Via Làctia.

També destaca la participació de l’Agència Espacial Europea en la pròxima exposició ‘Comunicant. Dels senyals de fum als satèl·lits’ que recorre la història de les telecomunicacions i que podrà visitar-se en el Museu de les Ciències a partir del pròxim 18 de desembre