La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta a la tardor 'Play. Ciència i música', el 'Teatre de la Ciència' i l’estrena IMAX 'Amazon Adventure'

14/09/2020

- L’exposició 'Play. Ciència i música' invita a 'tocar' la música i el nou 'Teatre de la ciència' celebrarà espectacles científics - L’Oceanogràfic exhibix la pel·lícula de la BBC, 'Sharks', i l’exposició SOS Taurons - L’Hemisfèric renova la seua programació amb la pel·lícula IMAX  'Amazon Adventure' 
Novetats de tardor amb una vista panoràmica de la Ciutat de les Arts i les Ciències des de els jardins del Turia

La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta per a esta tardor un oferta renovada amb l’exposició interactiva 'Play. Ciència i música' en el Museu de les Ciències, l’estrena IMAX 'Amazon Adventure' en l’Hemisfèric i l’Oceanogràfic el film de la BBC 'Sharks' i l’exposició 'SOS Taurons' 

L’exposició 'Play. Ciència i música' està produïda pel Parc de les Ciències de Granada en col·laboració amb el Museu Interactiu de la Música de Màlaga (MIMMA). La mostra aborda les relacions entre les arts i les ciències. ensenya qüestions de física, biologia o matemàtiques a través de la música i explica la música a través de diferents disciplines científiques. 

Veure les cordes vocals en acció, marcar el tempo d’una orquestra, compondre i interpretar amb diferents instruments de corda i percussió, o un arpa virtual, són algunes de les propostes de l’exposició que compte a més amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnología-Ministerio de Ciència i Innovació.

Teatre de la ciència
Entre les novetats de tardor destaca el  'Teatre de la ciència', ubicat també en la primera planta del Museu, un espai on es duran a terme espectacles científics, divulgant conceptes, tècniques i processos que deriven del coneixement de la ciència i la tecnologia. 

Nova aventura IMAX 
L'’Hemisfèric presenta entre les seues novetats de tardor la pel·lícula IMAX "Amazon Adventure" La pel·lícula IMAX "Amazon Adventure" conta l'èpica història de l'explorador Henry Bates en la seua expedició a través de l'Amazones que li va permetre realitzar contribucions crucials per a la biologia. Va identificar 8.000 espècies noves i el més important, va demostrar el procés d'aparició d'una nova espècie, al que Charles Darwin va anomenar la "bella prova" de la seua llavors controvertida teoria de la Selecció Natural. 

La cara i la creu dels taurons

Esta tardor l’Oceanogràfic conclou la seua campanya de taurons amb la celebració de l’aniversari de la pel·lícula Tauró, la presentació de la pel·lícula “Shark” en 4D realitzada per la BBC i l’exposició “SOS Taurons” amb fotografies d’Edgar Becerril, que reflectix com s’ha convertit l’home en el principal depredador d’estos animals. 

“Laminaria. El bosc del fred” és l’única àrea expositiva de l’Oceanográfic que conté animals com la foca comuna, cavalles o frarets entre els que es produïx una interactuació dinàmica i mostra l’espectacular alga que suposa un autèntic refugi per a la biodiversitat. 
Un gran avanç de naturalesa biològica és la posada en marxa del Reservori genètic del Mar Menor, en el que es poden contemplar el cavallet de mar, l’agulla del riu, el xanguet, conegut com el “xanguet” en valencià, o el gobi de marbre.