Naixen més de quaranta aus en l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències

10/06/2009

 L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha registrat el naixement de més de quaranta aus en els últims mesos.
Naixen més de quaranta aus en l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències

En el cas del llac de l'Oceanogràfic han nascut 5 cignes cuellinegros (Cygnus melanocorhyphus) que comencen a mostrar el seu característic coll negre i a independitzar-se dels seus pares; 6 ànecs de "Tarro Blanco" (Tadorna tadorna), una espècie que freqüenta les costes d'Europa i 8 Ànecs rabudos (Anas acuta).

Quant a l'aviari, també estan reproduint-se diverses espècies. Les més matineres són les garsetes comunes (Egretta garzetta) una espècie protegida que pot veure's en l'Albufera de la què fins al moment han nascut 8 exemplars. Més tard van començar a reproduir-se ibis i espàtules, espècies americanes de cridaners colors rojos i roses, en concret 4 ibis escarlata (Eudocimus ruber) i 5 pollets d'espàtules rosades (Ajaja Ajaja). Finalment han nascut 6 "Rascones gigantes"(Aramides ypecahaa).

La disposició dels nius en l'aviari i la bona adaptació de les aus a la presència del públic permeten l'observació a molt curta distància de les cures que totes estes espècies dispensen als seus ous i pollets, la qual cosa és molt difícil d'apreciar en la majoria d'institucions zoològiques del món. Açò ha aconseguit que esta instal·lació s'haja convertit en un dels atractius més sorprenents de l'Oceanogràfic durant esta època.

Des de la seua posada en marxa, l'Oceanogràfic ha comptat amb el naixement de diversos exemplars que constaten l'èxit dels programes de cria i reproducció, com a taurons grisos, flamencs xilens, dofins mulars, lleons marins, foques o pingüins, entre altres espècies.