Naixen els tres primers lleons marins a L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències

05/08/2005

A les instal.lacions de L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències hi ha tres noves criatures. Es tracta dels primers lleons marins que han nascut en l’exhibició Illes, una zona situada en el recorregut a l’aire lliure de L’Oceanogràfic que pren com a referència les illes situades al llarg de les costes d’Amèrica del sud, caracteritzades per les grans colònies de lleons marins de la Patagònia.
Naixen els tres primers lleons marins a L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències

 

Des que es va inaugurar, a L’Oceanogràfic han nascut diversos exemplars que constaten l’èxit dels programes de reproducció en captivitat. L’any 2003 es produïen els primers naixements: una foca vitulina, un tauró i un flamenc xilé; el 2004 van nàixer un pingüí i dos cries de dofí mular i l’any 2005 nasqué el segon pingüí.

Els tres lleons marins, dos mascles i una femella, van nàixer fa dos setmanes. Les cries, que pesaven uns 10 quilos en el moment de nàixer, es troben en tot moment al costat de les mares en la piscina de reproducció i durant un any es prolongarà el període de lactància, encara que a partir del sisé mes es podran incorporar amb els altres exemplars d’esta espècie en la piscina d’exhibició. Una vegada transcorreguts els 12 mesos de lactància, podran prendre l’alimentació habitual d’esta espècie, que consistix en peix blau, com el capelí, l’areng o l’amploia.

L’exhibició Illes té actualment 17 exemplars de lleons marins. Estos animals d’hàbits gregaris destaquen per la gran intel•ligència i simpatia, com també per la gran destresa sota l’aigua durant les incursions submarines.