Naixen en l'Oceanogràfic quatre exemplars de pingüí papua i cinc lleons marins

09/08/2010

Naixen en l'Oceanogràfic quatre exemplars de pingüí papua i cinc lleons marins L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències compta amb quatre nous exemplars de pingüí papua i cinc lleons marins. Des de la seua posada en marxa, l'Oceanogràfic ha comptat amb el naixement de diversos exemplars que constaten l'èxit dels programes de cria i reproducció, com a taurons grisos, flamencs xilens, dofins mulars, lleons marins, foques o pingüins, entre altres espècies.

Els quatre pingüins papua o pingüí Juanito (Pygoscelis papua) s'unixen als 15 exemplars d'esta espècie que es troben en la instal·lació d'Antàrtic. El període d'incubació és d'uns 36-41 dies i les cries dependran dels seus pares durant almenys entre 70 i 75 dies, període en què s'alimentaran dels regurgitats dels seus pares.

Els pollets es troben en òptimes condicions i s'espera que al setembre es produïsquen més naixements ja que algunes de les parelles han construït nous nius. En el moment en què es produïsca el naixement de tots els exemplars, l'Oceanogràfic introduirà quatre Pingüins Rei.

Respecte als lleons marins, els cinc exemplars nascuts, amb un pes aproximat de 10-12 quilos, són quatre femelles i un mascle. Durant els pròxims cinc mesos s'alletaran de les seues mares abans de començar a menjar peix i podran arribar a augmentar mig quilo de pes al dia.

Els lleons marins estan situats en la instal·lació denominada Illes, ubicada a l'aire lliure i que pren com a referència les illes de la costa sud-americana. Amb estes noves cries ja són vint-i-dos els exemplars de lleó marí que han nascut en l'Oceanogràfic.

Finalment, en els últims mesos també s'ha produït el naixement de 10 musoles (Mustelus mustelus), 3 àguiles marines (Myliobatis aquila) i una escurçana violeta (Pteroplatytrygon violacea) que es troben en este moment en els tancs de quarantena i que són alimentades amb una combinació de grandària molt reduït de calamar, areng, llagostí i lluç.