Naixen quatre pingüins Juanito en l'Oceanogràfic

06/07/2014

Se sumen als quinze exemplars d'esta espècie que han nascut en l'aquari des de 2009
Naixen quatre pingüins Juanito en l'Oceanogràfic L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències compta amb quatre nous exemplars de pingüins Juanito que encara es troben amb els seus pares que els alimenten regurgitant peix. Estos nous exemplars se sumen els quinze animals d'esta espècie que han nascut en la instal·lació d'Antàrtic des que van arribar l'any 2009.

El pingüí Juanito naix pesant prop de 100 grams i s'independitza dels pares quan aconseguixen quasi el pes d'adult, uns 6 quilograms, encara que poden tindre certa dependència d'ells més temps reclamant de tant en tant menjar. Esta espècie fa els nius amuntonant pedres i en l'actualitat s'esperen més naixements ja que queden alguns ous per descloure’s.

A més de peixos, mamífers marins i invertebrats, els visitants coneixen en l'Oceanogràfic una gran varietat d'aus, des de la seua posada en marxa en 2003, han nascut quasi 1.000 exemplars de 22 espècies de diferents aus.

La majoria de les aus es troben en el llac central on habiten colònies de flamencs, cormorans i ànecs. És en esta zona on també han nascut en tres nius diferents dèsset ànecs Pot blanc; cinc siverts; un parell d'exemplars de Porró euroasiàtic, i dos cignes que van amb el seu grup familiar i pugen al llom dels seus pares quan es cansen de nadar de manera que també aconseguixen impermeabilitzar el seu plomissa.

En Aiguamolls, es recrea en un gran aviari les zones humides del manglar tropical i la marjal mediterrània amb espècies típiques d'estes zones com la garseta comuna, l'espàtula rosada, l'espàtula blanca i l'ibis escarlata. És freqüent observar a estes espècies en els seus hostalers, mentres construïxen nius i refugis. En esta instal·lació han nascut quatre garsetes, una garcilla verdosa i una espàtula rosada. S'espera a més el naixement d'ibis escarlata i espàtules comunes.