Naix una foca a L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències

07/09/2005

L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències ja té un nou exemplar en les seues instal•lacions. Es tracta d’una foca comuna, el segon exemplar d’esta espècie que naix en l’espai dedicat als mars temperats, després del naixement l’any 2003 de la primera cria de foca.
Naix una foca a L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències

 

El mamífer marí, que va nàixer a l’agost amb un pes aproximat de 10 quilos, és un exemplar mascle i es troba en perfectes condicions en la piscina de reproducció acompanyat per la mare. El període de lactància es prolonga unes sis setmanes, etapa durant la qual la cria augmenta ràpidament de grandària.

L’espai de Temperats té set exemplars més de foca comuna, juntament amb tres foques grises. Este espai representa l’hàbitat d’una colònia de foques comunes i grises ambientada a partir d’uns conjunts rocosos característics de la base dels penya-segats. El comportament d’esta família de pinnípedes (grup que inclou també les morses, els lleons marins i els elefants marins) pot ser observat des dels nivells superior i inferior, de manera que el públic pot veure’n el comportament tant a la superfície com durant la immersió.

Des que es va inaugurar, a L’Oceanogràfic ja han nascut uns quants exemplars que constaten l’èxit dels programes de cria i reproducció. El 2003 es produïen els primers naixements: una foca vitulina, un tauró i un flamenc xilé, mentre que l’any 2004 van nàixer un pingüí i dos cries de dofí mular. El 2005, L’Oceanogràfic ha vist nàixer en les seues instal•lacions el segon pingüí i, durant este estiu, els tres primers lleons marins.