Naix el primer flamenc de l'any en l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències

11/05/2014

Els visitants poden observar des de les terrasses exteriors com esta espècie cova els ous en nius de fang.
Naix el primer flamenc de l'any en l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències

L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el naixement del primer flamenc xilé d’enguany. El pollastre, de tan sols una setmana, roman en el niu amb la resta de la colònia de flamencs xilens, formada per 40 exemplars, que poblen les illes situades en l’interior del gran llac central de l’Oceanogràfic. Els visitants poden observar des de les terrasses exteriors com esta espècie cova els ous en nius de fang.

El departament de biologia està pendent de més ous de flamenc xilé ja que la temporada de cria es prolonga fins a octubre. La reproducció d’esta espècie en l’Oceanogràfic és molt important a l’incloure’s dins del Programa Europeu per a Espècies en Perill. El flamenc xilé, que pot aconseguir una longitud superior als 1.20 metres, es reproduïx a partir dels sis anys i pot viure fins als 30 anys. Viu en colònies, sovint molt nombroses.

Com a curiositat, destacar que els egipcis dibuixaven la silueta d’un flamenc per a representar la paraula "roig". I el seu color rosat prové del menjar que ingerixen (plàncton, crustacis i invertebrats diminuts).