Mostra internacional de cine submarí "CINESUB" fins al diumenge 17 de maig

15/05/2009

 L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències acull a partir de hui divendres dia 15 i fins al diumenge, 17 de maig, la mostra internacional d'imatge submarina “CINESUB”, durant la qual es projecten documentals submarins dels autors més reconeguts i guardonades en Festivals Nacionals i Internacionals.
Amb l'objectiu de promoure la protecció i conservació dels mars, el certamen d'imatge submarina pretén ser un punt de trobada per a professionals i aficionats de la fotografia i vídeo submarí.

L'Auditori Mar Rojo acull les projeccions dels treballs premiats en l'última edició del Festival Mundial d'Imatge Submarina d'Antibes (França). Entre ells destaquen “superSuperFish” de Richard Rosenthal, Premi Especial del Públic i Premi Planeta Thalassa o “L'últim viatge”, el multipremiado curt de Rafa González i Mayte Sánchez que denúncia la matança de balenes.

Altres de les produccions que poden veure's són “Mar de Ningú” de Rafa Herrero, “Shark Vàter” d'Arrop Steward que se sumergix en el negoci de les aletes de tauró, “Colour Talks and Fisheye Fantasy”, la guardonada sèrie de Guy i Anita Chaumete, o “Una vida entre balenes” de National Geographic.

De forma paral·lela, durant els tres dies de celebració de Cinesub, s'impartixen conferències sobre temes relacionats amb la imatge submarina i el món dels oceans a càrrec de ponents com Carlos Minguell, dos vegades campió del món en fotosub.

També participa Leandro Blanco, prestigiós realitzador que compta amb més de 100 premis internacionals inclòs el de la Royal Photographic Society, que ens acostarà la realitat dels taurons en una conferència magistral. A més, es projectaran alguna de les seues millors filmacions.