Morcheeba, Macaco, María Pagés, teatre de carrer i dansa en la sisena edició del Festival Eclèctic

05/07/2007

El certamen gratuït de la Ciutat de les Arts i les Ciències comença el 13 de juliol amb l’espectacle de la balladora i coreògrafa María Pagés. 
Morcheeba, Macaco, María Pagés, teatre de carrer i dansa en la sisena edició del Festival Eclèctic El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Jorge Vela, ha presentat hui la sisena edició del Festival Eclèctic en un acte a què també ha assistit la balladora i coreògrafa María Pagés, artista que encetarà el certamen divendres que ve, 13 de juliol, amb l’espectacle “Cançons abans d’una guerra”.

Jorge Vela ha destacat l’“excel•lent qualitat i el caràcter gratuït” d’este Festival organitzat pel complex de divulgació cultural, amb un programa que oferix diverses propostes artístiques i representacions de teatre, música i dansa per a tots els públics. “Una cita cultural” -ha afegit Jorge Vela- “que des de fa sis anys té gran acceptació entre el públic”.

El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha recordat que al llarg de les edicions anteriors “esta iniciativa cultural ha oferit l’oportunitat de veure en directe i en un entorn únic figures internacionals i amb registres molt diferents”. Així mateix, ha assenyalat que “este Festival espera continuar promovent la participació pública i l’accés de tothom a espectacles de qualitat, fets a l’aire lliure, en l’entorn d’este complex”.

Per la seua banda, la balladora i coreògrafa, María Pagés, la companyia de la qual protagonitzarà el divendres, 13 de juliol, el primer espectacle del Festival, ha afirmat que “Cançons abans d’una guerra” és una selecció de cançons que hi ha en la memòria sentimental de tothom. Esta selecció de cançons ens transmet un missatge clar: promoure la reflexió, els valors de l’ésser humà per a evitar tota classe de guerra o conflicte que sempre provoquen patiment”. “La finalitat de l’espectacle”, ha continuat, “és que el públic s’emocione i gaudisca d’un bon ball flamenc”.

María Pagés ha assegurat que quan es representa una obra “a vegades no és fàcil adaptar-se al nou lloc”, però que en este cas, “tan bon punt he vist la Ciutat de les Arts i les Ciències m’ha fet molt bona impressió i em sent feliç per ballar eixa nit perquè este lloc és màgic i té alguna cosa especial”.


Programació d’Eclèctic 2007

L’actuació de la companyia de María Pagés, que serà el divendres 13 de juliol a les 22.30 hores, és un espectacle creat a partir de temes memorables com “Tatuaje”, de Concha Piquer; “Nanas de la cebolla”, de Joan Manuel Serrat; “When the saints marching in” de Louis Armstrong, o “Imagine” de John Lennon, en què l’artista guardonada amb el Premi Nacional de Dansa 2002 fusiona el flamenc amb altres sons.

El 19 i 26 de juliol en la sala de projeccions de L’Hemisfèric s’oferirà “Les Nocturnes”, una sessió de planetari acompanyada per música en què els assistents podran conéixer el cel estival guiats per astrònoms. Estes sessions es repetiran el 2 i el 9 d’agost. A causa de la capacitat limitada de la sala de projeccions el preu d’esta activitat és de 4 euros.

El certamen continuarà el divendres 20 de juliol, amb el ja tradicional “Eclèctic Nit”, que enguany gira al voltant del reciclatge, amb més de huit hores ininterrompudes d’espectacles a l’exterior del complex. Des de les 19.00 hores hi haurà tot d’espectacles en què els artistes transformaran deixalles en instruments musicals, espais escènics o roba. Teatre de carrer, cercavila, dansa i acrobàcies es completaran amb el concert del grup Macaco i l’actuació del grup de percussió Toom Pak.

L’endemà, dissabte 21 de juliol, també a les 22.30 hores, i a l’exterior del Museu de les Ciències, s’oferirà el concert del grup britànic Morcheeba, que oferirà els seus temes més coneguts i els inclosos en l’últim disc.