Morató: 'Campus Party convertix a la Comunitat Valenciana en l'aparador de les noves tecnologies'

22/07/2010

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull Campus Party del 26 de juliol fins al 1 d'agost
Morató: 'Campus Party convertix a la Comunitat Valenciana en l'aparador de les noves tecnologies'

La directora general de Coordinació de Projectes, Cristina Morató, ha assegurat que amb la celebració de Campus Party del 26 de juliol a l'1 d'agost en la Ciutat de les Arts i les Ciències, "la Comunitat Valenciana es convertix de nou en l'aparador i referent de les noves tecnologies per a tot el món".

Cristina Morató, qui ha assistit a la presentació de la nova edició de Campus Party, ha afirmat que des dels seus inicis la Generalitat i la Ciutat de les Arts i les Ciències "han compartit els objectius de Campus Party en el sentit de posar a l'abast de tots nous coneixements i ser punt de trobada dels apassionats de la cultura digital en el seu sentit més ampli".

La directora general de Coordinació de Projectes, ha manifestat que el compromís de la Ciutat de les Arts i les Ciències és la divulgació i per això "les nostres instal·lacions sempre estaran obertes a tot tipus d'actes on els seus participants tinguen l'oportunitat d'ampliar els seus coneixements en diferents àmbits"

Cristina Morató ha expressat la voluntat que la trobada es desenvolupe en "un ambient d'entreteniment i cultura científica gràcies a la qualitat dels continguts" i ha ressaltat que en "esta nova era de la interconnectivitat i de les xarxes socials és per a nosaltres un orgull ser de nou escenari de l'esdeveniment que va anticipar el futur que hui ja vivim, i que sens dubte, destaca com a campus de noves idees i tendències a nivell internacional"


Campus Party 2010

Campus Party realitzarà durant una setmana diferents tallers, xarrades, demostracions i competicions relacionades amb la ciència, astronomia o robòtica; la creativitat, tant en disseny, com en fotografia i vídeo; la innovació i l'oci digital. D'esta manera, els participants tindran l'oportunitat d'assistir a conferències sobre l'Arquitectura en l'Espai de la mà de l'astrofísic de l'ESA, Pedro García Laria; l'Observatori espacial Herschel o els nous projectes de robots per a usos quotidians, entre moltes altres.

A més, en l'apartat d'innovació es contarà amb la presència d'un dels creadors d'Apple, Steve Wozniak, un dels personatges més importants en la història de la informàtica i creador del concepte d'ordinador portàtil, que realitzarà la conferència inaugural. Un altre dels protagonistes d'esta nova edició de Campus Party serà Oliveiro Toscani, creatiu publicitari que parlarà sobre l'evolució de la creativitat i la fotografia des del punt de vista de les noves tecnologies.

Així mateix, participants de totes les àrees i disciplines podran mostrar els seus treballs i buscaran suports per als seus projectes relacionats amb el modding, les ferramentes de treball per a estudiants, els desenvolupaments web amb recursos educatius o nous jocs, entre altres.

La trobada tecnològica presenta també la seua zona solidària amb dos iniciatives "Campus Verd" i "Projecte Boinc", ordinadors per a curar el càncer. En el primer els "campusers" podran col·laborar en la conservació de l'hàbitat natural d'animals com el ximpanzé per mitjà del reciclatge de mòbils o sumar-se a la celebració de l'Any Internacional de la Diversitat Biològica enviant imatges sobre la flora i fauna que ens rodeja.