Més de 190.000 persones visiten la Ciutat de les Arts i les Ciències durant el pont de la Constitució i la Immaculada

10/12/2006

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha rebut més de 190.000 visitants durant el pont de la Constitució i la Immaculada. Divendres passat, 8 de desembre, fou el dia que hi hagué més afluència de públic a L’Hemisfèric, al Museu de les Ciències i a l’Oceanogràfic, amb 42.613 visitants en els tres recintes.

 

Quant a la procedència dels visitants, un 85% van ser de fora de la Comunitat Valenciana; d’este percentatge un 6% eren turistes estrangers principalment italians, francesos i alemanys, i un 79% d’altres comunitats autònomes, sobretot, de Catalunya, de Madrid i d’Andalusia. La resta, un 15% van correspondre a visitants valencians.

Durant estos dies, els visitants de la Ciutat de les Arts i les Ciències han pogut gaudir de la pista de patinatge que, amb una extensió de 700 metres quadrats i capacitat per a 90 persones, s’ha instal•lat a l’estany del Museu de les Ciències. També al Museu de les Ciències, 112.752 persones han visitat les exposicions interactives com “Vida i genoma”, “Ossos vivents”, “Memòria” o “100 anys de ciència”, els nous tallers “Estudi de TV”, “L’art de fer nucs” i “Les empremtes del passat” o els experiments en directe en les sessions de “La ciència a escena”.

Així mateix, en L’Hemisfèric 22.627 espectadors han assistit a la projecció de les pel•lícules en gran format Esculls de coral, L’aventura de Shackleton, Forces de la natura i El misteri del Nil, com també a l’espectacle de planetari La nova estrela i a La nit dels marcians, un nou espectacle que combina el planetari amb el teatre científic.

En l’Oceanogràfic, a més dels diversos espais que representen els principals ecosistemes del planeta, els 59.548 visitants que han recorregut este espai han pogut contemplar les exposicions “Espanya a l’Antàrtida. Un laboratori entre el gel”, que reunix una col•lecció d’unes 50 imatges en què es mostren les bases científiques que Espanya té en el sisé continent; la mostra de gravats “Marine Life Etchings” i la col•lecció de peixos llavorats en plata que tracten de donar una visió diferent de les espècies que habiten la Mediterrània.