Els tallers del Museu i de l'Oceanogràfic visiten els col·legis en el curs 2014-2015

09/09/2014

L’oferta escolar de la Ciutat de les Arts i les Ciències inclou visites guiades i activitats especials adaptades per a cada cicle formatiu
Els tallers del Museu i de l'Oceanogràfic visiten els col·legis en el curs 2014-2015

Els tallers del Museu i de l’Oceanogràfic dissenyats per a públic escolar es podran celebrar enguany els propis centres educatius. És la nova opció que oferix el programa didàctic de la Ciutat de les Arts i les Ciències a la comunitat escolar, de manera que són els propis animadors científics els que es desplacen al centre docent per a realitzar en les seues instal·lacions les demostracions científiques i tallers.

Es tracta de ‘La ciència a escena en el teu cole’ i ‘L’Oceanogràfic en el teu cole’ que pretén facilitar l’accés d’estes experiències al nombre més gran d’alumnes possible i l’estalvi del trasllat a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Amb ‘La ciència a escena en el teu cole’ els centres escolars podran triar entre tres tallers: Màgia Química, Horror Al Buit, i Al roig viu, en les que els animadors científics explicaran als alumnes de forma divertida i amb efectes espectaculars què són les reaccions químiques, què és la pressió i el que ens ensenya una cambra termográfica, entre altres aspectes. Per la seua banda, personal de l’Oceanogràfic es desplaçarà al centre escolar, perquè els alumnes puguen aprendre, d’una forma lúdica i pràctica, sobre el medi marí, les seues espècies i amenaces.

I en l’Hemisfèric destaquen, a més de les noves pel·lícules ‘Univers ocult’ i ‘Mirant l’invisible’, els planetaris en directe ‘L’Univers en la teua aula’ només destinat al públic escolar: els alumnes realitzaran des de la sala de projeccions de l’Hemisfèric fins als confins de la Via Làctia, passant pel sistema solar.

Activitats educatives en l’Oceanogràfic

 L’Oceanogràficoferix visites guiades tant a les instal·lacions com a la galeria tècnica i aules taller ( ambun total de 21 tallers disponibles )en les que els alumnes poden realitzar una activitat pràctica en una aula o laboratori del nostre edifici educatiu després de visitar un dels nostres aquaris. Una altra de les propostes de l’Oceanogràfic per a públic escolar són els denominats ‘Recorreguts teMárticos’ amb els que els alumnes poden ampliar coneixements d’una forma pràctica sobre algunes famílies d’animals (tortugues, aus, cetacis entre altres).

Noves exposicions en el Museu

Entre altres novetats per al curs 2014-15, destaquen noves exposicions en el Museu de les Ciències per a aprendre Ciència i tecnologia de la mà de grans científics i els seus invents com a ‘Llibre immortals, instruments essencials’, ‘Comunicant: dels senyals de fum als satèl·lits’ (a partir de novembre) i ‘Contaminació lumínica: el costat fosc de la llum’ prevista per a principis de 2015. També es posarà en marxa el nou taller de ‘La Ciència a escena’ denominat ‘Molècules saboroses’ amb què els escolars aprendran les tècniques més innovadores de la cuina actual, l’anomenada ‘gastronomia molecular’