Els xiquets disfressats de temàtica espacial entren gratis al Museu de les Ciències este cap de setmana

17/12/2015

- És una de les activitats de l’Escola de l’Espai' que reunix els continguts dedicats a l’astronomia de la Ciutat de les Arts i les Ciències- El Museu també col·labora en el Projecte ODYSSEUS II, el major concurs sobre ciències espacials de l’última dècada
Els xiquets disfressats de temàtica espacial entren gratis al Museu de les Ciències este cap de setmana Des del divendres 18 al diumenge 20 de desembre, els xiquets de 4 a 12 anys que vagen disfressats de temàtica espacial tindran accés gratuït al Museu de les Ciències. S’admeten desde aliens o astronautes fins als més coneguts personatges de pel·lícules de ciència-ficció i també disfresses tan espacials com planetes, llunes o estreles. Cada xiquet haurà d’anar acompanyat d’un adult, que també pot anar disfressat.


Es tracta de una activitat inclosa en la segona edició de 'L’Escola de l’Espai' que reunix les activitats, exposicions i continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències relacionades amb l’astronomia. Els visitants poden demanar en les taquilles del Museu el 'Passaport de l’Espai' on se’ls posarà un encuny per activitat realitzada en la casella corresponent. Els menors de 8 anys que superen almenys 5 proves així com els de 8 anys o més majors, que acrediten 8 proves abans del 22 de maig de 2016 podran participar en un sorteig, després d’entregar el seu passaport. Entre els premis, destaca una visita a l’Observatori d’Aras de los Olmos per a dos persones.


A més l’Escola de l’Espai de la Ciutat de les Arts i les Ciències col·labora amb el Instituto Nacional de Tècnica Aeroespacial en el Proyecto ODYSSEUS II amb l’objectiu d’inspirar i atraure als jóvens d’Europa al món de l’exploració espacial. Hi ha tres categórias: Skywalkers (xiquets de 7 a 13 anys), Pioneers (de 14 a 18 anys) i Explorers (de 17 a 22 anys). En la categoria Skywalkers, els xiquets han d’entregar abans del 31 de març de 2016 un dibuix sobre alguns dels temes del concurs.


En Pioneers podrán participar jóvens de 14 a 18 anys que hauran de realitzar en equips de 2 a 3 estudiants, coordinats per un tutor, un treball d’investigació sobre alguns dels temes del concurs. La categoria Explorers es dirigix a universitaris d’entre 17 i 22 anys i se’ls proposa realitzar equips d’1 o 2 un treball d’investigació entorn de la temàtica plantejada. El termini de presentació dels treballs en estes dos últimes categories finalitza el 15 de gener de 2016. Tota la informació pot consultar-se en la web www.cac.es/escueladelespacio en activitats.