Els menors ingressats en La Fe realitzen un taller de 'La Ciència a Escena'

30/01/2014

Són experiments en directe del Museu de les Ciències
Els menors ingressats en La Fe realitzen un taller de 'La Ciència a Escena' L'Institut d'Investigació Sanitària La Fe, la Unitat Pedagògica de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe i la Ciutat de l'Arts i les Ciències, a través de "Ciència a Escena" , ha organitzat una sèrie de tallers amb què busca un acostament de la ciència als més xicotets, finançat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECYT) en la seua convocatòria d'ajudes per a la divulgació de la ciència 2013.

Els xiquets i xiquetes ingressats en La Fe, han tingut l'oportunitat de participar en diverses activitats que els han permés experimentar amb distints materials i utensilis habituals en l'àmbit de la investigació biomèdica així com conéixer de primera mà quina és l'activitat d'un científic investigador.


En el taller "Al roig viu" els xiquets han conegut quines són les aplicacions d'una càmera termogràfica i com manejar-la.


Amb la càmera termogràfica els xiquets han pogut mesurar la temperatura del cos humà així com la superfície de distints objectes. Tal com els han explicat els especialistes, estos equips s'utilitzen també per al diagnòstic i motorització de diferents patologies en humans i en animals d'experimentació
.

Els xiquets han pogut a més veure la seua imatge a través d'una càmera infraroja i descobrir com el moviment genera calor.


Posteriorment, amb el taller "Fred, fred" han fet diversos experiments amb nitrogen líquid a una temperatura de 196º sota zero en què els xiquets han sigut els protagonistes. El nitrogen líquid és imprescindible en el laboratori per a la congelació i preservació de mostres biològiques
.

Els tallers han tingut lloc en la tercera planta de l'hospital on s'han reunit els xiquets ingressats en l'hospital
.
A més, també s'han visitat les distintes habitacions d'aquells xiquets que no podien desplaçar-se.