Els investigadors Vasiliki Mitsou, Federico Silla Jiménez i Elena Martínez García, guanyadors de la V edició dels Premis Idea

28/05/2009

 A l'entrega de guardons assistiran sis dels nou Premis Nobel que formen el Consell Assessor de la Fundació Ciutat de les Arts i les Ciències

Vasiliki Mitsou, Federico Silla Jiménez i Elena Martínez García, són els guanyadors de la V edició dels Premis Idea convocats per la Fundació Ciutat de les Arts i les Ciències en les categories de Ciències Bàsiques, Tecnologies i Ciències Socials, Comunicació, Art i Humanitats, respectivament.

Estos premis tenen com a objectiu recolzar el treball d'investigació que desenvolupen els centres universitaris i instituts tecnològics, ajudant a completar la formació i a desenvolupar els projectes de futur dels jóvens investigadors guardonats.

Com en anys anteriors, a l'acte d'entrega d'estos guardons assistiran sis dels nou Premis Nobel que formen el Consell Assessor de la Fundació, en Fisiologia i Medicina, Werner Arber i Edmond H. Fischer; en Química, Mario Molina i Aaron Klug, en Física, Jerome Friedman i el Nobel en Medicina, Ferid Murad.

Vasiliki Mitsou de l'Institut de Física Corpuscular (Consell Superior d'Investigacions Científiques-Universitat de València), ha resultat guanyadora en la categoria de Ciències Bàsiques pel seu estudi sobre “L'accelerador LHC i el Cosmos connectats a través de la Matèria Fosca”. Per la seua banda, Federico Silla Jiménez de la Universitat Politècnica de València ha sigut premiat per la seua investigació en la categoria de Tecnologies, “Computació d'altes prestacions? Sí, però a preus assequibles”

Finalment, Elena Martínez García de la Universitat de València ha obtingut el premi en la categoria de Ciències Socials, Comunicació, Art i Humanitats, pel seu projecte de “Centre de Prevenció i Eradicació de la Violència de Gènere”.