Els alumnes de 4rt i 5é de primària poden enviar les seues propostes per a formar part del Consell Infantil del Museu de les Ciències

20/10/2014

Els alumnes de 4rt i 5é de primària poden enviar les seues propostes per a formar part del Consell Infantil del Museu de les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències invita els alumnes de 4rt i 5é de primària de centres de la Comunitat Valenciana a què participen en el Consell Infantil del Museu de les Ciències, una iniciativa dirigida a professors i alumnes dels dits cursos que desitgen col·laborar amb el Museu perquè traslladen els seus interessos. Es tracta d’un fòrum on la comunitat escolar pot opinar sobre les exposicions, tallers, demostracions i activitats del Museu, a més d’aportar idees sobre nous continguts.

Els membres del Consell compten amb una sèrie d’avantatges com ser invitats a les inauguracions de les exposicions i tallers, a més de poder disfrutar d’activitats exclusives només per al centre. En l’actualitat, els centres Nostra Senyora dels Desamparados de Natzaret, el Col·legi Internacional Ausias March de Picassent, la Mare de Déu del Rosario Castellar-Oliveral de València i el Col·legi Abad Solà de Gandia ja formen part del Consell.

Per a enguany, les propostes plantejades pel Consell Infantil han sigut l’origen de l’Univers (primera conferència d’Astronomia en la Ciutat de les Arts i les Ciències), les tecnologies del futur (continguts de la pròxima exposició ‘Comunicant. Dels senyals de fum fins als satèl·lits’) i l’Antic Egipte (conferència prevista el 29 d’abril de 2015 impartida per l’expert José Miguel Parra, un dels egiptòlegs més importants d’Espanya) entre altres.

Els col·legis participants han de preparar amb la classe proposades de continguts per al Museu, sobre una exposició o un nou element interactiu, un taller, una experiència… Les propostes poden enviar-se a l’adreça de correu consell_infantil@cac.es, incloent-hi el nom del centre, el curs dels alumnes que han realitzat la proposta, el nom del professor responsable i les seues dades de contacte (mòbil i adreça de correu electrònic).

El 29 d’abril de 2015 es donaran a conéixer les millors propostes presentades al llarg del curs pels col·legis participants i seran els alumnes dels centres seleccionats els que integren el Consell Infantil.

Atenció a la comunitat escolar

La posada en marxa del Consell infantil és una de les iniciatives de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a atendre les necessitats i propostes de la comunitat escolar. El complex compta amb un programa especial i oferta didàctica amb visites guiades, tallers i activitats per a escolars, a més organitza durant tot l’any jornades especials per a personal docent. En estes presentacions i de forma gratuïta, es posa a disposició dels professors la possibilitat de conéixer les seues instal·lacions i recursos didàctics. A més, este material didàctic (amb guies i audiovisuals sobre els continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències) està disponible en la web http://www.cac.es/didactica/didactica.jsp?seccion=home&lang=va/ para tots els interessats, professors, famílies i públic general.

En esta mateixa línia, els dies dissabtes 11 i 18 d’octubre s’han organitzat jornades especials dirigides als professors amb motiu de la commemoració el diumenge del Dia Mundial dels Docents. Els participants han tingut l’oportunitat de, a més de veure els continguts del Museu de les Ciències, conéixer en primícia la nova sessió de “La Ciència a Escena”, “Molècules saboroses”, i assistir a la projecció de l’última estrena de l’Hemisfèric.