L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències arriba als 4 milions de visitants este estiu

01/09/2005

L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha assolit durant este mes d’agost els 4 milions de visitants des que va inaugurar-se al febrer del 2003. Quant a l’afluència de públic durant els mesos de juny, juliol i agost del 2005, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha tingut vora 1,5 milions de visitants.

 

Este estiu, dels 1,5 milions de visitants que ha rebut la Ciutat de les Arts i les Ciències, prop de 160.000 espectadors han gaudit de les projeccions de L’Hemisfèric, 915.000 persones han participat en les activitats interactives del Museu de les Ciències i més de 425.000 han recorregut les instal•lacions de L’Oceanogràfic. A més, cal destacar l’èxit obtingut pel cicle Les Nits de L’Oceanogràfic, en què el públic ha pogut gaudir d’activitats especials des de les 20.00 fins a les 24.00 hores, incloent-hi una exhibició nocturna al Delfinari que ha tingut una ocupació mitjana de 2.000 persones en les nits d’agost.

Pel que fa a la procedència del públic, un 87% dels visitants que ha rebut el complex de divulgació científica i cultural durant este estiu és de fora de la Comunitat Valenciana. D’este percentatge, un 24% és estranger, entre els quals predominen italians, francesos, britànics i alemanys, mentre que el 63% és d’altres comunitats autònomes entre les quals destaquen Madrid, Andalusia, Catalunya, Castella i Lleó i el País Basc. Els altres visitants, un 13%, són valencians.

Durant este estiu, L’Hemisfèric ha rebut vora 160.000 espectadors que han assistit a les projeccions de les pel•lícules IMAX Ritme, SOS planeta, El misteri del Nil, El Gran Canyó, Adrenalina i Rolling Stones at the Max, l’únic concert de gran format d’este grup mític que es podrà veure fins al 15 de setembre. A més, per segon any consecutiu, L’Hemisfèric ha muntat este estiu Les Nocturnes, amb diverses sessions d’astronomia i música.

Al Museu de les Ciències, 915.000 persones han pogut gaudir de les exposicions interactives com “Vida i genoma”, activitats com La Fira de la Ciència, o els experiments en directe en les sessions de La Ciència a Escena. A L’Oceanogràfic, més de 425.000 persones han recorregut les diverses exhibicions submarines que representen els principals ecosistemes marins del planeta, des de l’Atlàntic fins als hàbitats tropicals tot passant pels mars àrtics i antàrtics. Així mateix, els visitants han pogut contemplar l’exposició “Taurons”, una col•lecció de 10 rèpliques a mida real natural de diversos taurons i rajades.