L´Hemisfèric projectarà el documental de l´Agència Espacial Europea Hubble, 15 anys de descobriments

22/04/2005

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha organitzat per al 25 d’abril, dilluns, una jornada que commemora el 15 aniversari del telescopi espacial Hubble i en què es projectarà el documental realitzat per l’Agència Espacial Europea (ESA) en què es mostra la història d’este projecte i les millors imatges fetes pel telescopi.  
Es tracta d’una activitat totalment gratuïta que ha tingut molt bona resposta entre el públic. De fet, com que les places per al dia 25 ja s’han completat, s’ha decidit repetir la jornada l’endemà, 26 d’abril, a causa del gran nombre d’inscripcions que s’han rebut.

La sala de projeccions de L’Hemisfèric projectarà els dies 25 i 26 d’abril, a partir de les 20.00 hores, alguns fragments d’este documental. A continuació, es projectarà Altres mons, espectacle de planetari produït per L’Hemisfèric en què podem saber com va aparéixer la vida a la Terra, la possibilitat de vida a Mart o el nombre de planetes descoberts fora del sistema solar. La presentació anirà a càrrec de José Carlos Guirado, astrònom de la Universitat de València,.

Així mateix, els assistents a esta activitat rebran una còpia del documental produït per l’ESA que cobrix tots els aspectes d’este telescopi, des del principi, incloent-hi la famosa miopia inicial, després reparada, fins als últims èxits científics. Per a més informació i inscripcions, els interessats poden telefonar al número 902 100 031 o consultar la pàgina web de la Ciutat de les Arts i les Ciències, www.cac.es.

El telescopi espacial Hubble és un dels projectes científics més reeixits dirigit conjuntament per la NASA i l’ESA. El Hubble ha revolucionat el concepte d’observació astronòmica perquè és capaç de captar imatges més lluny i amb més precisió que cap altre giny humà fins ara. La revolució que el Hubble ha produït en l’astronomia és tan sols comparable a la que va comportar la invenció del telescopi per Galileu Galilei.

El telescopi ha proporcionat i continua proporcionant imatges d’alta resolució sense contaminació atmosfèrica i amb espectres nets en tot l’espectre electromagnètic. Les imatges d’alta qualitat han permés als astrònoms observar els objectes celestes i els processos astrofísics que hi ha darrere des d’una nova perspectiva, ha fet canviar la forma de pensar i de veure l’univers complet, des del nostre sistema solar fins a les galàxies.