Dofins, la nova pel.lícula IMAX, s'incorpora a la programació de L¿Hemisfèric.

16/09/2005

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències incorpora a partir de hui divendres, 16 de setembre, en la seua programació la pel•lícula IMAX Dofins (amb sessions a les 11.00 i 18.00 hores de dilluns a diumenge, i també a les 20.00 hores, els divendres i caps de setmana), nominada a l’Oscar al millor documental i que relata el viatge des de les Bahames fins a la Patagònia argentina d’un equip d’investigadors que estudien la comunicació i els hàbits socials dels dofins. A més, l’oferta de l’Hemisfèric es renova amb l’espectacle de planetari en directe La nova estrela, dirigida al públic infantil i de producció pròpia.
Dofins, la nova pel.lícula IMAX, s'incorpora a la programació de L¿Hemisfèric. Amb cançons i música de Sting, Dofins submergix els espectadors en el medi marí i els permet conéixer la fisiologia, l’hàbitat, el comportament i la manera de comunicar-se d’estos mamífers marins i permet al públic contemplar en la pantalla de 900 metres quadrats de L’Hemisfèric els seus ràpids moviments, salts i habilitats natatòries.

Des de l’aigua cristal•lina del Carib fins a la costa de l’Atlàntic, la pel•lícula ens acosta al món d’estos animals, a la tasca que duen a terme els investigadors, i reflectix la necessitat de preservar la salut dels oceans arreu del món i la vida marina. Dofins aconseguix així captar la bellesa única de dos entorns distints, el rigor i l’aïllament dels investigadors en els seus estudis sobre l’ecolocalització i la intel•ligència d’esta espècie.

Així mateix, La nova estrela és l’espectacle de planetari de producció pròpia que la Ciutat de les Arts i les Ciències oferix per als més menuts. Es tracta d’un nou espectacle interactiu a través del qual els xiquets aprenen a observar el cel nocturn i que disposa, a més, de la participació d’un presentador que a través de jocs i endevinalles els ensenya uns quants fenòmens, com el moviment de les estreles o com es fa per a trobar l’estrela polar

Dofins
La pel•lícula narra als espectadors l’aventura amb dofins salvatges i seguix la història d’una dona jove, Kathleen Dudzinski, i els seus companys, que han dedicat la vida a l’estudi del comportament i la comunicació dels dofins.

Des de les primeres preses al Carib fins al caos organitzat dels dofins foscos quan s’alimenten en l’abrupta costa de l’Atlàntic, Dofins complix l’objectiu de portar el públic al cor d’una aventura inaccessible per a molts. Les imatges dels dofins dins de l’aigua són fascinants i, quan es projecten sobre la pantalla gegant de 900 m2, el públic sent com si nadara entre dofins.

La pel•lícula ens fa viatjar amb els protagonistes des de les Bahames fins a la Patagònia argentina, on habiten els dofins foscos de l’hemisferi sud: extremament ràpids i acrobàtics. Podrem observar els salts i les habilitats natatòries que tenen, de les més espectaculars que poden contemplar-se en la natura. Dofins presenta al públic els salvatges dofins tacats de l’Atlàntic, els dofins comuns i els dofins foscos, dos dofins de rostrat que es diuen Holly i Hèrcules, i un rar dofí mular ambaixador, JoJo, que viu en aigües de Turquia i les illes Caicos.