Les tortugues gegants d'Aldabra ixen de nou a l'exhibició exterior de l'Oceanogràfic

16/05/2014

Els visitants poden ja observar a Morla i Darwin que han passat l'hivern en quarantena
Les tortugues gegants d'Aldabra ixen de nou a l'exhibició exterior de l'Oceanogràfic Les dos tortugues gegant d'Aldabra han eixit de nou al jardí exterior de l'Oceanogràfic, després de passar l'hivern resguardades en l'àrea de quarantena. Morla i Darwin s'han instal·lat des d'esta setmana en l'exhibició dissenyada per a ells, a l'aire lliure, entre les instal·lacions de ‘Oceans' i ‘Aiguamolls'. Estos exemplars van arribar fa tres anys a l'Oceanogràfic cedits pel Centre Municipal d'Acollida d'Animals Exòtics de la Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de València, després d'haver sigut decomissades.

La tortuga Aladabra és la tortuga més gran del món, després de la tortuga gegant de les illes Galápagos. Es tracta d'una espècie endèmica de l'atol coral·lí d'Aldabra en les Seychelles, una zona assotada per desastres naturals per la qual cosa els centres de recuperació són crucials per al futur d'esta espècie.

Les dos tortugues de l'Oceanogràfic, un mascle i una femella, pesen en l'actualitat 49 i 33 quilos respectivament encara que esta espècie pot aconseguir els 120 centímetres de longitud i els 140 quilograms de pes; la seua esperança de vida és de més de 200 anys.

Dos iguanes en Aiguamolls

L'avanç de la primavera, amb temperatures nocturnes superiors als 20 graus, ha permés que animals que passen l'hivern en quarantena isquen a l'exterior. A més dels dos exemplars de tortuga Aldabra, dos iguanes i dos tortugues de potes roges poden observar-se des d'esta setmana en els exteriors de la instal·lació Aiguamolls.

Les dos iguanes, un mascle i una femella, van arribar fa també tres anys, decomissades. La Iguana verda (Iguana iguana) és originària de Centre Amèrica i Sud-amèrica, mesuren fins a 2 metres de longitud de cap a cua i poden arribar a pesar més de 15kg.

Les tortugues de potes roges són un mascle i una femella (Tali i Gea). La cria que van tindre fa un any està encara el niu. La tortuga de potes roges (Chelonoidis carbonaria) és una tortuga terrestre nativa de les sabanes i boscos d'Amèrica del Sud, Centre Amèrica (Panamà) i algunes illes del Carib. La seua closca és de color negre o terrós fosc amb taques groc-ataronjades o ataronjades-rogenques, medix entre 30 i 35cm de llarg. En el cap i les potes, especialment les davanteres, tenen taques roges o ataronjades