Les tendències del disseny suís al Museu de les Ciències Príncipe Felipe

29/03/2007

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe acull fins a l’1 de maig l’exposició “Swiss Design Now”, una mostra que presenta les tendències actuals en disseny suís a través de joves promeses i de dissenyadors consagrats, com també d’importants empreses suïsses que es caracteritzen per la qualitat en el material i en el disseny dels productes. 
Les tendències del disseny suís al Museu de les Ciències Príncipe Felipe La mostra ha sigut inaugurada per la directora general de Coordinació de Projectes, Pilar García-Argüelles, pel director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Jorge Vela, i pel cònsol general de Suïssa, Pius Bucher. També hi han assistit Pierre Keller, director de l’Escola Cantonal d’Art i Disseny de Lausana i comissari de l’exposició, i Alexis Georgacopoulus, director del Departament de Disseny Industrial de la mateixa escola.

Organitzada per Presència Suïssa i pel Consolat General de Suïssa a Barcelona, l’exposició arreplega una col•lecció dels treballs d’una nova generació de dissenyadors i mostra objectes que són l’exemple de la diversitat de tècniques i d’estils que poden estar totalment integrades en la vida diària gràcies a la practicitat i les qualitats estètiques.

D’altra banda, juntament amb els projectes innovadors creats per joves talents del disseny suís, l’exposició també inclou una característica selecció de mobles, ganivets, rellotges i altres productes dissenyats per marques reconegudes com Vitra, Birkenstock, Swatch, Nespresso i Victorinox. Amb la presentació de cinc empreses suïsses (Felco, Sigg, Swatch, Victorinox i Vitra), onze dissenyadors consagrats i onze joves dissenyadors novells, l’exposició oferix una visió del que representa el disseny suís en un món basat en les comunicacions.

La firma Vitra proposa un racó de lectura completament moblat amb peces seues. Swatch presenta un estand de rellotges, mentre que Nespresso donarà a tastar un gustós café. Tot això sense oblidar la presència d’empreses com Victorinox i el seu indispensable ganivet suís, Felco i les seues tisores de podar ben valorades per molts usuaris, i Sigg i les seues famoses botelles d’alumini.

A més a més, el grafisme és una part important de la mostra ja que té un lloc d’honor en el regne de la cal•ligrafia. Així, hi participaran algunes persones destacades en esta disciplina com ara Cornel Windlin, Ruedi Baur, l’agència Norm i Körner Union, un grup de joves de Lausana.

Fresc, innovador i original. Heus ací les principals característiques del disseny que actualment és considerat exemple de modernitat. El marcat èxit d’un grup de dissenyadors visionaris i fabricants suïssos ha fet que els seus dissenys siguen coneguts arreu del món.