Les instal.lacions del Palau de les Arts poden acollir més de 4.000 persones

24/04/2005

El Palau de les Arts podrà acollir més de 4.000 persones simultàniament en els quatre auditoris, dotats amb la més alta tecnologia i prestacions per a la representació d’òpera, música, dansa i arts escèniques en general. La presentació del Palau de les Arts a la societat valenciana està prevista per al 8 d’octubre, mentre que la temporada inaugural començarà a la tardor del 2006.  
Les instal.lacions del Palau de les Arts poden acollir més de 4.000 persones La innovadora arquitectura d’este edifici de 40.000 metres quadrats i una alçària de 75 metres inclou quatre grans sales: Sala Principal, Aula Magistral, Amfiteatre Superior i Sala de Cambra.

El Palau de les Arts ha sigut concebut, tant pels valors arquitectònics i per l’equipament escènic com pel contingut artístic, a fi de situar-se al nivell dels teatres d’òpera mes prestigiosos del món. També servirà d’escenari per a les exhibicions més importants d’arts escèniques del circuit cultural internacional. En definitiva, esdevindrà un centre artístic de referència internacional.

D’esta manera el Palau de les Arts situarà la Comunitat Valenciana al capdavant de les regions musicals del món, com demana la centenària tradició musical d’esta comunitat autònoma.

A més, amb l’impuls d’este centre, es dotarà la Comunitat Valenciana d’un important centre de dinamització del sector cultural valencià, tant en l’àmbit de la formació com de promoció i foment dels abundants recursos artístic amb què compta la nostra comunitat autònoma.

Diversitat d’espectacles
El majestuós edifici ideat per Santiago Calatrava té quatre auditoris diferents preparats per a la representació de tota classe d’espectacles:

- Sala Principal: és el nucli central de l’edifici, tant en l’aspecte formal com estructural. Amb capacitat per a 1.800 assistents, està concebuda per a oferir òpera, musicals, sarsuela, ballet clàssic, dansa contemporània i música simfònica.

- Aula Magistral: amb capacitat per a 400 persones, està especialment dissenyada per a conferències, reunions educatives, lectures, taules redones i teatre infantil. En esta sala també es podrà gaudir de música de cambra i recitals.

- Auditori Superior: amb capacitat per a 1.800 espectadors i destinat a concerts simfònics; recitals de cantants i instrumentalistes; òpera en forma de concert i actes especials de música clàssica amb efectes òptics, vídeos artístics, etc. Este auditori està preparat també per a la representació d’òpera barroca, sarsuela i música pop.

- Sala de Cambra: amb capacitat per a 400 espectadors, està destinada a música de cambra, música experimental contemporània i dansa contemporània. Però, sobretot, és la sala on s’instal•larà l’Acadèmia de Perfeccionament, que estarà en connexió amb el Concurs de Cant de Plácido Domingo.