Les activitats 'Contes davall el mar', 'Dormir amb taurons' i L'altre costat de l'aquari' es tematitzen per Halloween en l'Oceanogràfic

31/10/2014

Este cap de setmana
Les activitats 'Contes davall el mar', 'Dormir amb taurons' i L'altre costat de l'aquari' es tematitzen per Halloween en l'Oceanogràfic L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a la celebració d'Halloween amb algunes de les seues activitats tematitzades durant el cap de setmana, amb guies i monitors que donaran algun divertit esglai, junt amb una decoració especial per a donar la benvinguda als visitants.

Hui divendres a partir de les 20 hores les famílies que s'han apuntat a ‘Dormir amb taurons' gaudiran de l'activitat habitual- que inclou sopar, gyncana i dormir amb sacs en el túnel d'Oceans rodejats per taurons- mentres es disfressen per a celebrar una nit d'Halloween molt especial.

També els participants de l'activitat 'L'altre costat de l'aquari' (diversos passes durant el cap de setmana) seran rebuts per uns guies molt especials. Esta activitat permet visitar la zona tècnica i recórrer els llocs que el públic no pot veure, conéixer les instal·lacions en què treballen els veterinaris, la zona de recuperació de tortugues o la zona de quarantena, entre altres. Espais tan curiosos com les cuines de peixos, la zona tècnica del tanc d'Oceans, on se'ls explica l'alimentació de taurons, o la instal·lació de quarantena de peixos i invertebrats.

També coneixen l'ARCA del Mar (Àrea de Recuperació i Conservació d'Animals del Mar) on són tractades aquelles tortugues que apareixen varades o són trobades amb diversos problemes en el litoral valencià. El preu és de 11€ per persona (castellà/valencià); 13€ per persona, (en altres idiomes). És imprescindible adquirir l'entrada general.

El diumenge, un contacontes ‘antipors'

El contacontes per a xiquets del diumenge- 11,30 h ‘Contes davall el mar'- insistirà en com superar les pors i explicarà als més xicotets de forma divertida el valor d'animals molt temuts com els taurons però que en realitat estan amenaçats i cal protegir per a garantir la seua conservació.

Es tracta de la narració del conte 'Dani ja no té por dels taurons' amb el que els xiquets descobrixen no sols curiositats sobre els animals de l'Oceanogràfic, sinó que també aprenen a amar-los, a respectar-los. Dirigida a xiquets d'entre 3 i 7 anys, esta activitat es realitza en l'Edifici Educatiu, té un preu de 5 euros per als xiquets i 7 euros per als adults en el cas que no compren l'entrada al centre i 5 euros si adquirixen l'entrada.

El conte relata la història de Dani, un xiquet que té por de la foscor, als coloms i inclús a les muntanyes russes però el que realment li produïx terror són els taurons. Dani coneixerà els diferents animals que viuen en l'Oceanogràfic i s'enfrontarà al major dels seus pors. La història explica de forma divertida el valor d'estos animals que es troben amenaçats i als que és necessari protegir per a aconseguir la seua conservació. Després del contacontes, es realitza una visita a la instal·lació de 'Oceans' el major aquari de l'Oceanogràfic amb 31 exemplars de taurons de 6 espècies distintes