L´Organització Mundial de Turisme presenta la Ciutat de les Arts i les Ciències com a exemple d´inversió pública per a atraure el turisme urbà

20/05/2005

L’Organització Mundial de Turisme ha presentat la Ciutat de les Arts i les Ciències com a exemple d’inversió efectuada per una administració pública per a fomentar el turisme en una ciutat i promoure l’arribada de visitants internacionals. Així, el complex de divulgació cultural ha participat en el seminari sobre El Futur del Turisme Urbà a Europa (The Future of City Tourism in Europe) que s’ha fet a Coïmbra, a Portugal, el 19 i 20 de maig, amb motiu de la 43 reunió de la Comissió de l’Organització Mundial de Turisme (OMT) per a Europa.  
Durant el seminari, que ha reunit representants de 40 països europeus, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha sigut presentada com a model d’èxit que reflectix l’esforç públic per crear infraestructures que potencien el turisme cultural i urbà. Així mateix, s’ha destacat que el complex ha sigut un revulsiu perquè la ciutat de València haja passat de ser una ciutat de turisme emissor a una ciutat receptora amb repercussió en l’àmbit nacional i internacional.

En el seminari, a més de la Ciutat de les Arts i les Ciències, hi han participat altres institucions europees com el Ministeri d’Activitats de Producció d’Itàlia; el Ministeri d’Afers Econòmics i de Treball de Polònia; el Ministeri d’Economia de Letònia i el Ministeri de Turisme i Cultura de Malta, entre d’altres.

L’Organització Mundial de Turisme és la principal organització internacional en matèria turística que té com a objectiu contribuir al desenvolupament econòmic, a l’entesa internacional, a la pau, a la prosperitat i al respecte universal i l’observança dels drets humans i de les llibertats fonamentals. L’OMT està integrada per 144 països, set territoris i aproximadament 300 membres afiliats, que representen el sector privat, institucions docents, associacions de turisme i autoritats turístiques locals.