La Generalitat renova el seu suport a la campanya solidària 'Un joguet, una il.lusió'

06/05/2009

El director general de Coordinació de Projectes, José Luis Villanueva ha subscrit un nou conveni de col•laboració amb la Fundació Créixer Jugant i RNE La Ciutat de les Arts i les Ciències tornarà a ser patrocinadora de la X edició que començarà en novembre Al llarg de les pròximes setmanes s'enviaran més de 500.000 joguets cap a 22 països corresponents a la IX edició
La Generalitat renova el seu suport a la campanya solidària 'Un joguet, una il.lusió' El director general de Coordinació de Projectes, José Luis Villanueva, el president de la Fundació Créixer Jugant, José Antonio Pastor, i el director de RNE, Santiago González han subscrit un nou conveni de col•laboració pel qual la Ciutat de les Arts i les Ciències tornarà a ser patrocinadora de la campanya solidària “Un joguet, una il•lusió”, que començarà en novembre la seua X edició.

La iniciativa “Un joguet, una il•lusió” té com a objectiu recaptar fons per  fer joguets que s´envien a diversos països. Al llarg de les pròximes setmanes eixiran del Port de València amb destinació a 22 països contenidors amb més de 500.000 joguets que corresponen a l'última edición de “Un joguet, una il•lusió” que es va desenvolupar durant els mesos de novembre i desembre del 2008 i gener d'enguany, tornant a superar-se els tres milions d'euros de recaptació.

El director general de Coordinació de Projectes, José Luis Villanueva, ha  assegurat que “per al Govern valencià suposa una enorme satisfacció tornar a  col•laborar amb esta iniciativa solidària ja consolidada, que aconseguix que cada vegada siguen més els xiquets i països que es beneficien de la seua  labor”.

Així mateix, Villanueva ha ressaltat la importància d'esta campanya “que  aconseguix fer realitat el dret al joc i a l'educació de milers de xiquets que habiten en zones del planeta sense recursos”.

Més de tres milions de joguets en nou anys

Amb la finalitat de facilitar l'accés del xiquet al joc i subratllar el valor educatiu i socialitzador del joguet, la campanya distribuïx joguets unipersonals per a ús individual per part del xiquet i també envia, a més, joguets que servixen per a crear noves ludoteques o espais comuns de joc.

La campanya “Un joguet, una il•lusió” ha distribuït des dels seus inicis més de 2.500.000 joguets i ha posat en marxa 1.400 ludoteques, integrada cada una d'elles per 400 joguets diferents que poden ser utilitzats per xiquets a partir dels dos anys d'edat. D'esta manera, al llarg de la seua trajectòria, la campanya ha entregat més de tres milions de joguets nous, la distribució de la qual ha sigut tutelada per un total de 30 ong's que treballen en 22 països.

Els joguets que s'enviaran en les pròximes setmanes arribaran a països com El Salvador, Nicaragua, Perú, Equador, Haití, Guatemala, Paraguai, Bolívia, República Dominicana, Uruguai, Xile, Algèria, Benín, El Marroc, Senegal, Etiòpia, Costa de Marfil, Iraq, Jordània, Timor, Tanzània i Ghana.