La família de flamencs de l'Oceanogràfic compta amb dos nous membres

27/09/2010

La família de flamencs de l'Oceanogràfic compta amb dos nous membres La família de flamencs de l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències, compta amb dos nous exemplars. Recentment s'ha produït el naixement de dos pollets amb el que ja són set els flamencs nascuts en esta colònia d'aus, la més nombrosa que habita els llacs amb 34 exemplars després d'estos últims naixements.

Els visitants de l'Oceanogràfic en el seu recorregut pels llacs exteriors poden observar com viuen estos animals que formen parelles estables i cuiden els seus pollets en nius de fins mig metre d'alçada amb forma de volcà. Els flamencs alimenten les seues cries durant poc de temps ja que els pollets abandonen el niu als 3 o 4 dies del seu naixement, és en eixe moment quan el niu és ocupat per una altra parella.

L'època de cria dels flamencs es produïx entre juny i novembre per això, a principis d'estiu és quan s'inicia la construcció dels nius. Es preparen entre 35 i 40 monticles de mig metre d'altçada a manera de volcà, amb terra argilosa mesclada amb palla. D'esta manera les 16 parelles trien el més apropiat per a la seua posta, el retoquen i realitzen un manteniment continu del mateix.

Amb estos últims naixements ja són més de 500 exemplars de diferents espècies que han nascut en les instal·lacions de l'Oceanogràfic. Des de dofins, foques, lleons marins o pingüins, passant per musolas, àguiles marines, o cignes, ànecs, ibis i espàtules, entre altres.