L'exposició 'Skeleton sea' reunix peces realitzades amb rebutjos arreplegats en el mar i les platges

23/12/2010

L'exposició 'Skeleton sea' reunix peces realitzades amb rebutjos arreplegats en el mar i les platges

L'Oceanogràfic acull fins al mes de març del 2011 la mostra “Skeleton Sea”, una col•lecció de 12 peces inspirades en els sers marins i realitzades amb residus que s'han trobat en les costes i en el mar. A l'acte d'inauguració han assistit el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Pedro García Ribot i els creadors de l'exposició, Joao Parrinha, Luis de Dios i Xandi Kreuzeder.

‘Skeleton Sea' és un projecte iniciat per estos tres artistes i surfistes amb l'objectiu d’enviar al món un missatge sobre la necessitat de mantindre nets els oceans. Ells són els artífexs d'esta original exposició que consta de peces creades a partir de la recol•lecta de restes flotants i rebutjos trets del mar i de les distintes platges que han recorregut en els seus viatges pel món.
Pedro García Ribot ha destacat que la mostra ‘combina l'art amb un missatge a favor del respecte pels oceans i les platges. Extraordinàries peces que ens traslladen una potent crida de socors de part dels mars i els sers que els habiten'.

 ‘En resum', ha continuat, ‘Skeleton Sea representa la unió perfecta d'art i consciència, d'estètica i responsabilitat, una simbiosi impactant on prima la creativitat i la imaginació i sobretot i més important, el missatge de conservació'.


L'Edifici d'Accés de l'Oceanogràfic acull peces com ‘Bin Tin' que viu en l'abisme i representa el futur ja que s'ha adaptat al nou mar creat pels humans i ha transformat els seus dos estómacs, un amb cigarrets i un altre amb ferros. ‘Flip Flop' és una altra de les criatures que poden veure els visitants realitzada en esta ocasió amb xancletes trobades en l'Illa de Fuerteventura, ‘The Tuna' una peça formada per llandes de tonyina i acer, o ‘Víctima Innocent' que representa un dofí creat a partir de peces de neopré i altres residus, són algunes de les escultures que formen l'exposició.