L'exposició 'Gravetat Zero' i la pel.lícula IMAX 'Hubble', novetats per a este pont

03/12/2010

‘Entre dinosaures' estarà obert des de les 10 hores fins a les 21 hores del 3 al 8 de desembre
L'exposició 'Gravetat Zero' i la pel.lícula IMAX 'Hubble', novetats per a este pont

La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta per a este pont de desembre una àmplia oferta per a tots els seus visitants entre les que destaca la nova exposició 'Gravetat Zero' realitzada en col.laboració amb l'Agència Espacial Europea (ESA) i la pel.lícula IMAX 'Hubble. Explorant l'univers', en l'Hemisfèric. A més, l'exposició ‘Entre Dinosaures' amplia el seu horari fins a les 21 hores i en l'Oceanogràfic el públic ja pot conéixer als quatre exemplars de Pingüins Reial que s'han incorporat a l'aquari d'Antàrtic.

‘Gravetat Zero' es troba en la tercera planta del Museu i compta amb una sala on es retroprojecten imatges de l'espai en moviment i que es reflectixen en les cinc superfícies revestides d'espills (les tres parets, el sòl i el sostre) creant una sensació de plans infinits.

Gràcies a un disseny únic, a un joc d'espills i imatges en moviment, els visitants podran, a través dels ulls dels astronautes, vore al nostre planeta des de l'Estació Espacial Internacional, i també deixar-se portar per les imatges que capturen els telescopis i satèl.lits espacials.

En esta mateixa exposició, es pot també contemplar peces originals que han format part del Hubble com un dels seus panells solars o la càmera FOC (Faint Object Camera), peça fonamental del telescopi durant 12 anys amb la què es van registrar imatges d'alta resolució d'objectes dèbils celests en l'espai profund.

Passejos espacials en IMAX

L'Hemisfèric proposa a un viatge per l'Univers de la mà del telescopi espacial Hubble. La producció IMAX 'Hubble. Explorant l'Univers' realitzada en col.laboració amb la NASA narra la quinta missió de manteniment d'este telescopi realitzada en 2009.

Es van gravar impressionants seqüències dels cinc 'passejos espacials' necessaris per a les reparacions, així com imatges que mostraven els esforços per captar el telescopi en òrbita amb el braç mecànic de l'Atlantis en moviment. La producció combina escenes IMAX amb imatges preses pel telescopi durant quasi 20 anys i permet a l'espectador viatjar a través de les galàxies.

Una altra de les propostes per a estos dies és visitar les exposicions de l'Umbracle. 'Entre Dinosaures' amplia els seus horaris i estarà oberta del 3 al 8 de desembre des de les 10 fins a les 21 hores. També este espai, el públic pot visitar la nova exposició de 20 escultures firmades per l'artista Ripollés, situades en el passeig a l'aire lliure.

Entre les novetats de l'Oceanogràfic, destaca la recent incorporació de quatre exemplars de Pingüins Rei en la instal.lació dedicada a l'Antàrtic, junt amb una col.lecció de 28 fotografies impreses sobre llenç, preses per Daniel García, responsable de veterinària de l'Oceanogràfic en els seus dos viatges a l'Antàrtida en 2007 i 2010. A més, amplia horaris, del 5 al 7 de desembre obrirà fins a les 20 hores.