La cria de dofí que aparegué encallada a la platja d´Oliva el 9 de juliol i que va ser traslladada a l´Oceanogràfic, té una fractura de mandíbula i maxil.lar

11/07/2007

Segons l’equip de veterinària del centre, és difícil establir un pronòstic a mitjà i llarg termini de l’animal. Tot i això, la difícil rehabilitació de cries tan joves i la doble fractura que té l’animal en la boca no permeten ser molt optimistes. 
La cria de dofí que aparegué encallada a la platja d´Oliva el 9 de juliol i que va ser traslladada a l´Oceanogràfic, té una fractura de mandíbula i maxil.lar En arribar a l’Oceanogràfic, les primeres actuacions que es fan a la cria, que té 129 centímetres de llarg i pesa 25 quilograms, inclouen la recol•locació i immobilització dels ossos fracturats, com també la rehidratació i l’alimentació amb llet maternitzada enriquida especialment adaptada a esta espècie. S’ha organitzat un sistema de vigilància en què participen veterinaris i cuidadors de l’Oceanogràfic, a més de voluntaris del Centre de Recuperació del Saler, de la Universitat de València i de la Universitat Catòlica de València, a fi d’atendre les necessitats de l’animal pel que fa a administració de medicaments i d’aliment, com també la presa i el processament de mostres.

La cria fou trobada al costat de sa mare, que es trobava extremament prima i malalta i que va morir durant el trasllat a les instal•lacions de l’Oceanogràfic. Esta acció s’emmarca, entre d’altres, en el conveni que l’Oceanogràfic té amb la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, en coordinació amb la Universitat de València.