LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES PROPOSA PER A ESTE PONT UNA OFERTA VARIADA AMB TALLERS CIENTÍFICS, VISITES GUIADES, PROJECCIONS IMAX I EN 3D

04/12/2015

El complex de divulgació amplia horari i activitats del 5 al 8 de desembre
LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES PROPOSA PER A ESTE PONT UNA OFERTA VARIADA AMB TALLERS CIENTÍFICS, VISITES GUIADES, PROJECCIONS IMAX I EN 3D La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant este pont de desembre, amb més sessions diàries dels tallers científics i visites guiades en el Museu de les Ciències, així com projeccions en l’Hemisfèric. En l’Umbracle es podrà visitar la nova exposició del Passeig de l’Art 'ADN Memòria Genètica' i l’Oceanogràfic oferix l’opció de 'Dormir amb taurons' les nits del divendres 4 i dissabte 5 de desembre.

El Museu de les Ciències obri els dies 5, 6 i 7 de desembre des de les 10 a les 19 hores, i el dimarts 8 de desembre fins a les 18 hores. Durant estos dies, es programen els següents talleres de 'Ciència a escena': tots els dies 'Fred, fred' a les 16:00 h i 'Màgia Química' a les 17:15 h; el diumenge 6 i dimarts 8 de desembre a les 11:30 es realitzarà el taller 'aLUZina!', mentres que el dissabte 5 i el dilluns 7 de desembre, a les 13:00 h, està programat el taller 'Horror al buit'. Es tracta de demostracions on guiats pels animadors científics, el públic participa en experiments en directe al voltant del làser, els canvis d’estat i diverses reaccions químiques o el concepte de pressió.

Una altra de les activitats que oferix el Museu és el taller 'Estudi de tv' que es realitzarà els dies 7 i 8 de desembre a les 11:45 hores. Els assistents coneixen com es realitza un programa de televisió de curta duració i es convertixen en els presentadors de la seua pròpia producció. El preu de les entrades per a assistir als tallers de 'Ciència a escena' i 'Estudi de tv' és de 3,50 euros per persona i no cal comprar l’entrada general al Museu.

Per als que volen descobrir què hi ha de ciència en la cuina, els dies 6 i 8 de desembre a les 13 hores es realitzarà el taller 'Molècules saboroses' on els participants aprenen alguns dels secrets de la denominada 'cuina molecular’ que aplica tècniques de laboratori als foguers. Gelat de xocolate al nitrogen i inclús escultures de vidre de sucre són alguns dels 'plats’ que el públic cuina mentres experimenta amb nous sabors i textures. L’entrada a este taller són 5 euros per persona, sense necessitat de comprar l’entrada al Museu.

També durant estos dies es programen visitas guiades en l’exposició 'Comunicant: dels senyals de fum als satèl·lits' des de les 11 a les 18 hores. La oferta es completa amb 'Teatre de l’Electricitat', Acadèmia de l’Espai, o el Poal de Projecció Infinita, en l’exposició 'Gravetat Zero', entre altres propostes.

Programació infantil

Per als més menuts, en el Museu de les Ciències s’amplien sessions de l’Espai dels Xiquets i Cadet de l’Espai, des de les 11 hores fins a les 18 hores (dimarts 8  fins a les 17 hores); ambdós activitats estan incloses en l’entrada general al Museu. Si volen disfrutar realitzant els seus propis experiments, el taller 'Científic per un dia' està programat el dissabte 5 i el dilluns 7 de desembre a les 11.30 hores; l’entrada al taller és de 3,50 euros per persona sense necessitat de comprar l’entrada al Museu.

En la programació infantil de la Ciutat dels Arts i els Ciències destaca la nueva pel·lícula de l’Hemisfèric 'Escapada al paradís 3D: una aventura de tortugues': animació infantil en cine digital 3D que presenta una història d’amistat i de treball en equip a través de les aventures de dos simpàtiques tortugues de mar, Sammy i Ray. Hi ha sessions el dissabte 5 i el diumenge 6 a les 12 hores i a les 18 hores, i el dimarts 8 a les 11 hores.

L’Hemisfèric amplia també horaris amb sessions des de les 11 a les 20 hores. Els espectadors poden triar tots els dies entre les projeccions següents: les pel·lícules IMAX 'Univers ocult', 'Jerusalem', 'El vol de les papallones' i 'Mirant l’invisible'. També el dilluns 7 de desembre, es projecta el planetari 'Mil milions de sols' a les 11 hores.

En el Passeig de l’Art de l’Umbracle destaca la nueva exposició “ADN Memòria Genètica” de lliure accés, composta per nou tòtems de grans dimensions de l’artista Javier d’Ambrosio. En este mateix espai, en l’Umbracle, els visitants poden disfrutar també de forma gratuïta del 'Jardí d’Astronomia', que reunix mòduls interactius sobre el Sol i la Lluna.

També l'Oceanogràfic compta amb horari especial amb motiu del pont i els dies 5, 6 i 7 de desembre obri des de les 10 hores fins a les 20 hores, mentres que el dilluns 8 de desembre podrà visitar-se fins a les 18 hores. A més, encara queden places el divendres 4 i el dissabte 5 de desembre per a participar en l’activitat  'Dormir amb taurons'.