La Ciutat de les Arts i les Ciències rep un total de 235.000 visitants durant Setmana Santa

21/04/2009

 La Ciutat de les Arts i les Ciències ha rebut un total de 235.000 visitants durant Setmana Santa, en concret 120.000 persones van visitar el Museu de les Ciències Príncep Felipe, 34.000 espectadors van acudir a les projeccions de l'Hemisfèric i 81.000 visitants van recórrer les instal•lacions de l'Oceanogràfic.
La Ciutat de les Arts i les Ciències rep un total de 235.000 visitants durant Setmana Santa Així mateix, el dia de major afluència va ser el divendres sant amb un total de 30.000 visitants que van disfrutar de l'àmplia oferta cultural del complex.

Quant a la procedència dels visitants, un 71 per cent eren de fora de la Comunitat Valenciana, d'este percentatge un 13 per cent eren turistes estrangers principalment italians, francesos i anglesos, i un 58 per cent d'altres comunitats autònomes, sobretot, de Madrid, Catalunya i Andalusia. La resta, un 29 per cent corresponien a visitants de la Comunitat Valenciana.

L'Hemisfèric oferix l'espectacle d'animació digital “L'Escull encantat: Kaluoka´hina” - una divertida aventura que mostra la importància de preservar el medi ambient- i les pel•lícules IMAX “Profunditats Marines (Deep Sea) que descobrix a l'espectador la vida oceànica-, “Els Alps”-filmada des d'helicòpters per intrèpids alpinistes, “El Misteri del Nil”-en la que una expedició recorre més de 5.200 quilòmetres des de les fonts del riu a Etiòpia fins al Mediterrani- “Dinosaures Alive!”, que recrea la vida d'estos animals en el passat, i “Egipte. Secrets de les Mòmies”.

Aprendre ciència mentres s'assistix a experiments en directe o s'interactua amb centenars de mòduls de diferents exposicions, són les principals activitats que poden realitzar-se en el Museu de les Ciències Príncep Felipe. Els tallers i demostracions de la “Ciència a Escena”, el vol simulat a l'Estació Espacial Internacional, la representació dels 23 parells de cromosomes o descobrir els principis científics que s'amaguen darrere dels poders dels superherois, són algunes de les propostes del Museu que han pogut disfrutar els visitants.

El públic que ha recorregut les instal•lacions de l'Oceanogràfic ha trobat una col•lecció biològica única a través de la representació dels principals ecosistemes marins del planeta des de l'Atlàntic i el Mediterrani fins a l'Àrtic o l'Antàrtic, passant pels hàbitats temperats o tropicals.

Ara també és possible “Dormir amb Taurons” gràcies a la nova iniciativa posada en marxa els divendres de 20:00 a 10:00 hores i en la que els participants, després d'un sopar i una activitat prèvia, tenen l'oportunitat de conciliar el son rodejats d'esquals en la Torre Oceans. A més, si es desitja conéixer de prop a lleons marins i dofins, el públic pot realitzar l'activitat “Passaport Animalia, una visita guiada per les instal•lacions d'estos mamífers on veuran què mengen, com se'ls alimenta i quines són les seues característiques principals