La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta la "Setmana de l´Arròs"

12/10/2007

A través d’exposicions i instal•lacions, els assistents coneixeran la història de l’arròs, les principals zones del món on es cultiva i els processos industrials que permeten convertir-lo de planta en aliment. La Setmana de l’Arròs també inclourà un taller d’elaboració d’arròs de les formes més originals.  
La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta la Durant tota la setmana, el carrer Menor del Museu de les Ciències acollirà de 10.00 a 19.00 hores diverses exposicions sobre el món de l’arròs i una exhibició de com es pot preparar este producte. Les exposicions “Arròs sostenible”, “Fàbriques d’arròs a València”, “Món arròs” i la instal•lació “El procés de l’arròs” mostraran els usos, l’elaboració, els processos industrials, la història, la cultura i la importància econòmica de l’arròs a més de les diverses formes de cuinar este producte.

A més a més, del 15 al 21 d’octubre s’oferiran en els restaurants del Museu, de l’Hemisfèric i de l’Oceanogràfic diversos plats especials en què l’arròs serà el protagonista i es podran adquirir llibres i recopilacions de receptes relacionades amb este aliment tan tradicional a les botigues del Museu i l’Hemisfèric.

Els més menuts també podran participar, el dilluns 15 d’octubre, d’11.00 a 11.45 hores i de 12.00 a 12.45 hores, en un taller didàctic de contes tradicionals japonesos sobre l’arròs que es farà al carrer Menor del Museu.

Al llarg d’esta setmana es faran, a més, dos tallers en el restaurant de l’Hemisfèric. En el primer, el 18 d’octubre a les 19.00 hores, els assistents aprendran algunes de les receptes més innovadores amb arròs guiats per un expert cuiner. El segon, que es farà el 21 d’octubre a les 11.00 hores, mostrarà característiques poc conegudes de l’arròs, aspectes històrics, les propietats que té com a aliment i les diverses formes de cuinar-lo com a menjar o beguda.

Així mateix, el 20 d’octubre es farà a la Sala Polivalent del Museu, d’11.00 a 13.30 hores, la Festa Popular de l’Arròs al Japó, una activitat especial en què els infants podran conéixer la importància de l’arròs en la cultura japonesa i gaudiran d’una festa en què hi haurà diversos personatges nipons relacionats amb l’arròs, com, per exemple l’espantaocells, que els xiquets podran fer amb paper i cartolina.

Totes les activitats són d’accés lliure excepte els tallers sobre l’arròs que es faran a l’Hemisfèric els dies 18 i 21, que tenen un preu de 5 euros. L’organització de la Setmana de l’Arròs és patrocinada per Arroz SOS i hi col•laboren l’Ajuntament de València, el CDT València, el Consell Denominació d’Origen Arròs de València, el Museu de l’Arròs de València, la Casa de l’Àsia i l’Associació de les Nacions Unides a Espanya.