La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza la segona edició del concurs 'Cristal·lització en l'Escola'

01/12/2014

El Museu de les Ciències acollirà el 15 de maig de 2015 el concurs que es dirigix a estudiants de Secundària i Batxillerat
La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza la segona edició del concurs 'Cristal·lització en l'Escola'

La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I col·laboren per segon any consecutiu en l’organització del concurs “Cristal·lització en l’Escola” dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat. El termini d’inscripció finalitza el 20 de gener de 2015 i la final se celebrarà el 15 de maig de 2015 en el Museu de les Ciències Príncep Felipe.

A més, l’organització oferix el curs de formació de cristal·lització i cristal·lografia destinat al professorat en què es proporcionen ferramentes didàctiques útils (vídeos demostratius, documentals o exemples pràctics d’aplicacions de la cristal·lografia en la vida diària). Estos recursos faciliten l’activitat docent i projecten una visió dinàmica i atractiva de la ciència, la tecnologia i la innovació.

El concurs “Cristal·lització en l’escola” està dissenyat per a transmetre als alumnes com es fa i disfruta la ciència i com treballen els científics a través d’un format de “concurs competitiu” en què s’utilitzen tots els elements del mètode científic: des de la investigació en el laboratori fins a la presentació de resultats en un “congrés”.

El principal objectiu d’esta iniciativa és ressaltar la importància que té el món dels vidres en la societat actual i sobretot fomentar l’estudi, el treball sistemàtic, el pensament racional i la comunicació entre els jóvens estudiants, emprant per a això experiments atractius de cristal·lització.