La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza hui una visita guiada al Jardí d'Astronomia

15/05/2014

El ‘Jardí d'Astronomia' és una exposició permanent de l'Umbracle que reunix instruments sobre el moviment dels astres
La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza hui una visita guiada al Jardí d'Astronomia La Ciutat de les Arts i les Ciències ha organitzat hui dijous 15 de maig una visita guiada al ‘Jardí d'Astronomia', exposició permanent d'instruments i models relacionats amb esta disciplina científica que està instal·lada en l'Umbracle. L'activitat, amb un preu de 3 euros, es realitzarà en dos grups: a les 18.30h i a les 19:30 h. Les entrades poden adquirir-se en taquilles del Museu de les Ciències Príncipe Felipe o a través del telèfon 902 100 031 fins a completar aforament.

De la mà d’Ángel Flores, responsable de Divulgació de l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA) i Vicente Pelegero, del departament de Divulgació de la Ciutat de les Arts i les Ciències els participants coneixeran esta exposició i aprendran aspectes interessants relatius al moviment dels astres: com es veuen des de diferents punts de la Terra, com es mesurava en l'antiguitat l'altura del Sol o l'hora.

Jardí d'Astronomia

L'astronomia és una ciència estretament relacionada amb instruments d'observació i mesurament del cel. En este original Jardí es reunixen alguns d'ells. Tots ells són enginys que ha desenvolupat el ser humà al llarg de la història per a entendre els moviments que descriuen els distints objectes que contemplem en la volta celeste, sobretot el Sol, la Lluna i les estreles.

A l'utilitzar estos mòduls els visitants poden comprendre alguns conceptes bàsics com el moviment aparent dels astres, la diferència entre hora solar i hora civil o entre longitud i latitud, quan es produïxen els solsticis i els equinoccis, què és la declinació solar, etc.