Comença la presentació de l'oferta didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències per al curs 2005-2006

15/09/2005

Centres escolars de tot Espanya reben l’oferta didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències per al nou curs 2005-2006, en què es presenten els continguts pedagògics de L’Hemisfèric, del Museu de les Ciències Príncipe Felipe i de L’Oceanogràfic. A més, durant les pròximes setmanes hi haurà reunions amb docents procedents de províncies limítrofes i presentacions a ciutats com Barcelona, Madrid, Sevilla i Màlaga.
La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix un Programa Especial de Centres Escolars amb una sèrie d’avantatges exclusius a fi d’obtindre el màxim rendiment en les visites al complex, com ara visites gratuïtes per als professors, que a més poden poar informació de la web. Este Programa Especial, que ja ha cobert amb èxit els últims cursos escolars, inclou més de 4.700 docents de 1.103 col•legis registrats. Una altra de les actuacions que es fan és l’organització de cursos específics de formació per al professorat i la possibilitat d’assistir gratuïtament al Dia del Professorat, la finalitat del qual és que els professors coneguen les instal•lacions abans de fer la visita amb els alumnes i que puguen preparar-la bé a fi d’aprofitar-la al màxim. D’esta manera, es posen a la disposició dels equips docents els diversos materials, experiències i activitats que es duen a terme en el complex de divulgació cultural i que complementen l’ensenyament que s’impartix a classe.

Amb tarifes especials per als escolars, la Ciutat de les Arts i les Ciències, a través dels continguts de L’Hemisfèric, el Museu de les Ciències i L’Oceanogràfic, oferix un programa d’activitats diverses i engrescadores que constituïxen un complement únic per a l’ensenyament; també oferix una àmplia gamma de temes sobre ciència, cultura, astronomia, biologia, física, química, tecnologia, esport, antropologia, conservació del medi ambient o recuperació i conservació d’espècies.

Durant el curs escolar els alumnes assistixen a les projeccions de L’Hemisfèric de planetari, làser i cinema en gran format que constituïxen verdaderes classes temàtiques amb una programació que inclou, enguany, en horari escolar, les pel•lícules IMAX El misteri del Nil, El Gran Canyó, Adrenalina, i l’estrena de Dofins, a més dels espectacles de planetari Altres mons i La nova estrela, espectacle en directe que s’adapta al nivell del grup escolar.

Al Museu de les Ciències Príncipe Felipe els escolars descobrixen l’exposició més extensa del món sobre biologia i genètica, “Vida i genoma”. A més, assistixen als tallers de “Ciència a Escena” en què participen en experiments científics en directe que de forma amena els acosta a qüestions relacionades amb la física, la química o les matemàtiques, entre altres àrees temàtiques. També hi ha activitats per als més menuts en L’espai dels xiquets, on els alumnes de 4 a 7 anys poden gaudir d’un espai únic en què descobrixen de manera divertida el món de la ciència.

El col•lectiu escolar també descobrix a les instal•lacions de L’Oceanogràfic els principals mars i oceans del planeta, amb una extensa mostra de fauna marina. Tot això va complementat amb exhibicions, conferències educatives i aules taller: tallers interactius que es fan en l’Edifici d’Educació i Investigació i que es dediquen a la biodiversitat, les funcions vitals dels organismes marins i els ecosistemes marins, activitat complementada amb una visita a una part de les instal•lacions.