La Ciutat de les Arts i les Ciències ha rebut la visita d'1.580.000 turistes durant els mesos d'estiu

03/09/2007

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha rebut durant els mesos de juny, juliol i agost la visita d’1.580.000 turistes, “s’han batut tots els rècords en relació amb l’any anterior, no sols en el conjunt del complex, amb 180.000 visitants més, sinó en cada una de les àrees de la Ciutat de les Arts i les Ciències” ha destacat el vicepresident segon del Consell i conseller d’Economia, Hisenda i Ocupació, Gerardo Camps. 
La Ciutat de les Arts i les Ciències ha rebut la visita d'1.580.000 turistes durant els mesos d'estiu Quant a l’afluència de públic al llarg de l’estiu, Gerardo Camps ha ressaltat que 190.000 espectadors han gaudit de les projeccions de l’Hemisfèric, vora 780.000 persones han participat en les activitats interactives del Museu de les Ciències i 610.000 han recorregut les instal.lacions de l’Oceanogràfic.

El vicepresident segon del Consell ha destacat de manera especial la classe de turista que acudix a la Ciutat de les Arts i les Ciències i ha afirmat que “cada vegada són més les persones de fora de la Comunitat Valenciana i, sobretot, de fora del país”.

En este sentit, Gerardo Camps ha indicat que el 85% del total són visitants de fora de la Comunitat Valenciana, el 40% dels quals procedix de l’estranger, sobretot d’Itàlia, França, Anglaterra, Llatinoamèrica i dels Estats Units.

Així mateix, el 45% vénen d’altres comunitats autònomes, entre les quals destaquen Madrid, Andalusia, Catalunya, Castella-Lleó i Navarra, i el altres, un 15%, són visitants de la Comunitat Valenciana.

“Estes dades d’assistència durant els mesos d’estiu a la Ciutat de les Arts i les Ciències -ha indicat Gerardo Camps- posen de manifest que este símbol de modernitat i d’avantguarda també es convertix en un pol d’atracció turística per a la ciutat de València i el conjunt de la Comunitat Valenciana”.

Per al vicepresident econòmic del Consell “este volum de visitants es traduïx en un increment de la despesa dels turistes que visiten la Comunitat Valenciana i, al seu torn, en més creació d’ocupació”.


Visitant número 7 milions en l’Oceanogràfic

L’Oceanogràfic, que s’obrí al públic el mes de febrer del 2003, va rebre divendres el visitant número 7 milions. Pierina, una xiqueta de 5 anys nascuda a Veneçuela i que viu a Itàlia, ha sigut una de les més d’1,5 milions de persones que han visitat les instal•lacions de la Ciutat de les Arts i les Ciències durant els mesos d’estiu.

L’aquari ha obsequiat Pierina i la seua família amb regals, a més d’una jornada d’activitats gratuïtes com una visita guiada amb monitor d’una hora i mitja de duració o la possibilitat de conéixer de prop la zona tècnica del delfinari, entre altres avantatges.

A l’Oceanogràfic, 610.000 persones han gaudit de les diverses exhibicions submarines que representen els principals ecosistemes marins del planeta, des de l’Atlàntic fins als hàbitats tropicals tot passant per l’Àrtic i l’Antàrtic.

Així mateix, els visitants han pogut contemplar l’exposició “Enamorats del mar”, un recorregut pels quatre primers anys de vida de l’Oceanogràfic i també per les activitats de contingut ambiental, de conservació o de recerca dutes a terme al llarg d’estos anys. Esta mostra es pot veure a l’Edifici d’Accés, on també hi ha “El mar microscòpic”, un bell conjunt de microfotografies sobre fitoplàncton obtingudes mitjançant el SEM Hitachi S-4100 del Servei de Microscòpia Electrònica de la Universitat de València.

A més, este estiu i des del 17 de juliol fins al 31 d’agost s’ha tornat a repetir l’èxit assolit en les dos edicions anteriors de “Les Nits de l’Oceanogràfic”. El públic ha pogut gaudir d’activitats especials des de les 20.00 fins a les 24.00 hores, incloent-hi una exhibició nocturna en el Delfinari acompanyada per l’actuació d’un equip professional de natació sincronitzada que va tindre una ocupació de quasi el 100%, amb una capacitat mitjana de vora 2.000 persones cada nit.

Respecte al Museu de les Ciències, prop de 780.000 persones han pogut gaudir d’exposicions interactives com “Titanic, The Exhibition”, “Els materials de l’èxit” o “A tota Vela!”, i també dels experiments en directe en les sessions de “La Ciència a Escena”.
Finalment, a l’Hemisfèric 190.000 espectadors han assistit este estiu a les projeccions de les pel•lícules IMAX “Esculls de coral”, “L’aventura de Shackleton”, “Secrets del Titanic”, “El misteri del Nil” i “La nit dels marcians”.