La Ciutat de les Arts i les Ciències col.labora en la difusió de la donació de sang

27/05/2005

El secretari autonòmic d’Esdeveniments i Projectes, Luis Lobón, el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Jorge Vela, el director del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Roberto Roig, i el president de la Federació de Donants de Sang de la Comunitat Valenciana, Manuel Martínez, han presentat hui el conveni de col•laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Federació de Donants de Sang de la Comunitat Valenciana.
La Ciutat de les Arts i les Ciències col.labora en la difusió de la donació de sang

 

Luis Lobón ha destacat que esta col•laboració “té com a principal objectiu una cosa tan important i transcendental com la promoció i la difusió anual de la donació de sang entre els ciutadans”. El secretari autonòmic ha indicat que “som conscients de la repercussió social de la donació de sang i també de la necessitat d’incrementar la informació sobre esta pràctica tan solidària perquè cada vegada siguen més els ciutadans que hi prenguen part”.

El secretari autonòmic d’Esdeveniments i Projectes ha afirmat que “com a donant de sang, és per a mi una satisfacció l’inici d’esta col•laboració que a més, complix un dels objectius de la Ciutat de les Arts i les Ciències, el de ser presents en la societat valenciana i formar-ne part” i ha afegit que “este és el principi d’una estreta cooperació que esperem que ajude encara més a fer de la donació de sang un acte quotidià”.

Per la seua banda, el president de la Federació de Donants de Sang de la Comunitat Valenciana, Manuel Martínez, ha manifestat que “és gratificant que un organisme cultural de la naturalesa de la Ciutat de les Arts i les Ciències haja volgut unir-se a esta iniciativa, perquè la donació de sang no exclou ningú i forma part de la cultura ètica, social i ciutadana”.

Així mateix, Manuel Martínez ha agraït “l’entusiasme amb què els responsables de la Ciutat de les Arts i les Ciències van acollir esta col•laboració” i ha assegurat que este “és el principi d’un llarg camí entre les dos entitats”.

En acabar l’acte Manuel Martínez ha lliurat un present al director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Jorge Vela, com a mostra d’agraïment per la col•laboració començada hui.

Conveni de col•laboració
Diumenge que ve, 29 de maig, dia en què la Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el Dia de l’Esport, de 10.00 a 13.30 hores, tot el públic que visite el complex podrà participar en la Primera Jornada de Donació Especial de Sang que el Centre de Transfusió organitza en estes instal•lacions. Esta activitat serà l’inici d’una sèrie d’actuacions conjuntes que vincularan el quefer social de la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Federació de Donants de Sang de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, el conveni inclou la voluntat de col•laborar per mitjà d’una extracció semestral o anual per als treballadors i la possibilitat d’organitzar una donació regular per al públic visitant. També s’aplicarà un 10% de descompte a totes les entrades de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Este descompte s’aplicarà quan es presente en les taquilles del complex el carnet oficial vigent de donant de la Comunitat Valenciana. A més, es regalaran 100 entrades per any a fi de sortejar-les entre els donants de les grans localitats a què acudix el Centre de Transfusió al llarg de l’any.

Entre els principals objectius del complex de divulgació cultural hi ha presentar-se davant de la societat com a servici públic que acull i promou les iniciatives que perseguixen incrementar el benestar social i el desenvolupament. És per això que amb este conveni les instal•lacions de la Ciutat de les Arts i les Ciències seran no sols un lloc de trobada per a la cultura i l’esplai, sinó també per a la solidaritat i la col•laboració de tothom; les instal•lacions s’oferixen, doncs, com a intermediari entre la societat i la Federació de Donants de Sang de la Comunitat Valenciana.

A través d’este conveni, la Ciutat de les Arts i les Ciències es compromet a allotjar, sempre que ho permeten les seues instal•lacions, la menció genèrica de la donació de sang com una activitat solidària ciutadana, i també a difondre, distribuir i exterioritzar el material promocional de la donació entre els visitants.