La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra demà el 50 aniversari del llançament de l´Sputnik

03/10/2007

Demà dijous, 4 d’octubre, es complixen 50 anys des que la Unió Soviètica va situar en òrbita terrestre, per primera vegada en la història, un satèl•lit artificial no tripulat, l’Sputnik. Per este motiu, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha organitzat un conjunt d’activitats a fi de commemorar esta efemèride. 
La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra demà el 50 aniversari del llançament de l´Sputnik Al llarg del dia es permetrà l’accés gratuït a l’Acadèmia de l’Espai del Museu de les Ciències, que recrea tres etapes en la preparació del llançament fins a l’Estació Espacial Internacional. Guiats per la veu i la imatge de l’astronauta espanyol Pedro Duque, els visitants recorren el laboratori espacial, l’ascensor de llançament i el pont aeri que permet accedir fins al simulador de vol espacial.

Així mateix, al carrer Menor del Museu i al vestíbul de l’Hemisfèric es projectaran vídeos sobre el llançament de l’Sputnik, giny que tenia com a objectiu proporcionar als investigadors informació sobre la temperatura i les característiques de les capes més altes de l’atmosfera. Mentrestant, a la cantina de l’Umbracle es farà una sessió de Petiastronomia de 10.00 a 12.00 hores.

Finalment, Amelia Ortiz, de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València, farà una conferència a les 19.30 hores a la Sala Polivalent del Museu en què explicarà el que va significar el llançament d’este satèl•lit, que va esperonar molts països a desenvolupar la recerca relacionada amb la ciència i la tecnologia espacial a fi de crear projectes de més abast.