La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra la Setmana del Xocolate

17/02/2007

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha organitzat del 19 al 25 de febrer la Setmana del Xocolate, durant la qual els participants podran conéixer millor este aliment, la història, les formes de prendre’l, les propietats nutricionals, les aplicacions en el camp de la salut i les diverses formes d’elaboració a través d’activitats com tallers, tast i una exposició al voltant del xocolate.  
La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra la Setmana del Xocolate La Ciutat de les Arts i les Ciències ha organitzat del 19 al 25 de febrer la Setmana del Xocolate durant la qual els participants podran conéixer millor este aliment, la història, maneres de prendre’l, les propietats nutricionals, les aplicacions en el camp de la salut i les diverses formes d’elaboració a través d’activitats com tallers, tast i una exposició al voltant del xocolate.

Durant tota la setmana, el carrer Menor del Museu de les Ciències oferirà, en l’horari d’obertura del Museu, les demostracions d’elaboració del xocolate. A més, del 19 al 25 de febrer s’oferiran plats especials en el restaurant del Museu, plats en què el xocolate serà protagonista.

El 22 de febrer, dijous, al restaurant de L’Hemisfèric, de 19.00 a 20.00 hores i de 20.30 a 21.30 hores, es farà un tast de bombons i els participants podran fer la volta al món a través de 80 bombons que oferixen els gustos més representatius dels principals països productors. Tot això ben guiats per l’expert Ramón Morató.

El 23 de febrer, divendres, també al restaurant de L’Hemisfèric, de 18.00 a 20.00 hores es farà el taller “La ciència del xocolate. Cal saber ciència per a prendre xocolate?”, a càrrec de Fernando Sapiña, de la Universitat de València, i Pere Castells, de la Fundació Alícia. Durant el taller es farà un recorregut per la història, la ciència del xocolate i la ciència amb el xocolate amb diverses experiències com la realització i degustació de xocolate batut, destil•lació de xocolate o escuma de xocolate al buit. Este mateix taller es repetirà el dissabte, dia 24, de 19.00 a 21.00 hores.

El dissabte 24 de febrer es farà al restaurant del Museu i al carrer Menor, de 12.00 a 13.00 hores, una demostració de xocoteràpia en què ens assabentarem dels efectes beneficiosos que el xocolate té per a la salut.

El dissabte, dia 24, i el diumenge, dia 25, de 12.00 a 13.30 hores i de 17.00 a 18.00 hores, el carrer Menor del Museu serà l’escenari de l’exposició “Món xocolate” en què els visitants coneixeran la història del xocolate, les molècules i els components principals, les propietats i també unes quantes de les elaboracions més conegudes. Finalment, per als més menuts, durant el cap de setmana es farà al Restaurant del Museu d’11.00 a 13.00 hores un taller infantil en què els infants podran aprendre, juntament amb els pares, a fer xocolate.

Totes les activitats són d’accés lliure, excepte el tast de xocolates, que té un preu de 5 euros, i el taller “La ciència del xocolate. Cal saber ciència per a prendre xocolate?”, que costa 10 euros. Si es fan les dos activitats, el preu és de 12 euros. Esta activitat està patrocinada per Natra Cacao i Cacao Sampaka i, a més, té la col•laboració de Balnearia i Chocolates Comes.