La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra la "Setmana de l´Orxata"

18/07/2007

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha organitzat del 23 al 29 de juliol la Setmana de l’Orxata, al llarg de la qual el públic podrà conéixer millor les propietats nutritives d’este aliment, la història del cultiu, en quines zones del Mediterrani es produïx i es consumix, com també les diverses formes d’elaboració a través d’activitats com ara tallers, cursos i demostracions. A més, s’instal•larà una exposició amb informació sobre el cultiu de l’orxata.  
La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra la Durant tota la setmana, el carrer Menor del Museu de les Ciències acollirà, en l’horari d’obertura del Museu, les demostracions d’elaboració artesanal de l’orxata. Així mateix, del 23 al 29 de juliol s’oferiran al restaurant del Museu i de l’Oceanogràfic diversos plats especials en què este producte serà el protagonista i es podran adquirir llibres i recopilacions de receptes sobre l’orxata en les botigues del Museu i l’Hemisfèric.

També en este mateix espai, el carrer Menor, es muntarà el 25 i 26 de juliol un taller infantil d’elaboració d’orxata, de 10.00 a 13.00 hores, en què els més menuts podran aprendre a elaborar refrescos amb este producte.


Així mateix, al llarg dels dos dies es faran dos cursos en el restaurant de l’Hemisfèric, tots dos a les 19.00 hores i de dos hores de duració. En el primer, el 25 de juliol i impartit pel restaurador Ximo Sáez, els assistents aprendran a fer flam d’orxata. Mentre que en el segon, el 26 de juliol, els assistents aprendran a fer postres amb xufa guiats per Amparo Raga, del Centre de Desenvolupament i Turisme de València.


Totes les activitats són d’accés lliure excepte els cursos sobre l’orxata que es faran a l’Hemisfèric, que tenen un preu de 5 euros cada un.